bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс з розробки та проведення тренінгів на тему державно-приватного партнерства
06.01.2012

В рамках програми у співпраці з Фондом Східна Європа буде проведено 10 одноденних тренінгів для зацікавлених сторін у партнерських для Програми пілотних містах України.

Дата оголошення: 28 грудня 2011 р.

Кінцева дата подання заявок: 16 січня 2012 р. до 13:00 (київський час)

Кінцева дата прийому запитань: 10 січня 2012 р. до 15:00 (київський час)

Опис Програми

Програма розвитку державно-приватного партнерства в Україні (далі – Програма) впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У центрі уваги Програми – розвиток державно-приватного партнерства (ДПП) в Україні шляхом надання допомоги Уряду України (УУ) на національному та місцевому рівнях для створення сприятливого оточення для ДПП, а також шляхом підтримки фірм, що працюють у приватному секторі, зацікавлених у діяльності у сфері ДПП. Програма розпочалася у жовтні 2010 року та має план роботи, розрахований до вересня 2015 р.

Програма має чотири основні програмні цілі:

Завдання 1: Вдосконалення законодавства. Програма надає допомогу Уряду України у створенні правового середовища, законів та підзаконних актів, які сприяють впровадженню ДПП. Вона працює з міністерствами, робочими групами по ДПП, у тому числі при ВРУ, та іншими державними органами, на які покладено функції, завдання або обов’язки з впровадження ДПП.

Завдання 2: Створення органу (органів) ДПП. Програма надає допомогу Уряду України у розбудові уповноважених регулюючих та адміністративних органів, визначенні функцій, ролей та обов’язків цих органів, а також у розробці Національної стратегії ДПП та Плану реалізації стратегії. Допомога спрямовується на навчання та розвиток кадрового складу відповідних органів, використовуючи успішний досвід інших країнах, через навчальні поїздки, тренінгові семінари, конференції та пряму технічну підтримку.

Завдання 3: Навчання та інформування. Програма проводить навчання у потенційних партнерських містах, які бажають реалізувати та розвивати ДПП, використовуючи весь спектр інструментів для покращання навичок муніципальних лідерів в успішному визначенні, виборі, укладанні контрактів і управлінні ДПП. Програма надає підтримку для програм поінформованості споживачів про переваги залучення приватного партнера до постачання інфраструктурних та комунальних послуг.

Завдання 4: Впровадження пілотних проектів. Завдання 4 отримує найбільше уваги та ресурсів і включає надання допомоги на всіх етапах підготовки пілотних проектів ДПП для виходу їх на ринок через конкурентні тендери, та використання накопиченого досвіду як цінного зворотного зв’язку для подальшого вдосконалення ДПП середовища та процесів в Україні.

Для цілей Програма використовується наступне визначення:

Державно-приватне партнерство (ДПП) – це взаємодія центральних чи місцевих органів влади та приватного сектору, заснована на довгостроковій угоді щодо постачання послуг, які традиційно надавались державними/комунальними підприємствами. У деяких типах ДПП вартість використання послуги покриваються за рахунок користувачів послуги (наприклад, плата за утилізацію відходів), у деяких типах вартість послуги покриваються повністю або частково за рахунок бюджету (наприклад, утримання парку чи дороги), іноді компанія, заснована приватною стороною для надання публічних послуг (компанія ДПП), за надавані послуги отримує плату від обох.

Традиційні проекти ДПП реалізують у сфері житлово-комунального господарства та інфраструктури, наприклад водопостачання, водовідведення, централізоване теплопостачання, тверді побутові відходи, транспорт, туризм, спортивна інфраструктура, будівництво доріг, енергоефективність, заклади охорони здоров’я та освіти тощо.

Мета надання консультаційних послуг

Одним з завдань Програми є розповсюдження знань про переваги ДПП серед зацікавлених сторін (представників місцевих органів влади, бізнесу, інвесторів, громадськості) і підвищення потенціалу профільних організацій на місцевому рівні для визначення, відбору, розробки, оцінки, управління та моніторингу проектів та ініціатив ДПП. Для організаційного забезпечення виконання вищезгаданого завдання Програмою залучено партнерську організацію Фонд Східна Європа (далі – ФСЄ), яка відповідає за відбір викладачів та організацію логістики. В рамках програми у співпраці з Фондом Східна Європа буде проведено 10 одноденних тренінгів для зацікавлених сторін у партнерських для Програми пілотних містах України.

Метою надання консультаційних послуг є проведення навчання (у формі циклу тренінгів), що проводитимуться у партнерських містах Програми, відібраних для впровадження пілотних проектів ДПП.

Консультант надасть тренінгові послуги із основ ДПП для представників місцевих органів влади, бізнесу, громадських організацій в обраних партнерських містах Програми. У цьому Технічному завданні «Консультант» є фізичною особою (особами), що надає тренінгові послуги з питання ДПП та має глибокі знання у цій сфері.

Завдання, що мають бути виконані

Відібрані консультанти мають забезпечити виконання наступних завдань:

  1. Проведення аналізу потреб кожної з зацікавлених сторін через опитування учасників до семінару;

  2. Розробку методології та навчальних матеріалів для тренінгового курсу, який включає зарубіжні та вітчизняні приклади застосування механізму ДПП для вирішення гострих проблем міста;

  3. Проведення протягом 2012 року 10 одноденних тренінгів в обраних партнерських містах Програми ;

  4. Складання заключного звіту за результатами тренінгу та вироблення рекомендацій щодо подальшої підтримки зацікавлених сторін.

  5. Ключові моменти щодо проведення тренінгів

Очікується, що навчання проводитиметься українською мовою протягом одного робочого дня у кожному місті і триватиме близько 7 годин, не включаючи перерву на каву й обід.

Вимоги до змісту тренінгу

Складові тренінгу мають включати наступні теми:

  • Нормативно-правова база щодо державно-приватного партнерства в Україні;
  • Ролі партнерів у проекті ДПП;
  • Аналіз ефективності та управління ризиками в проектах ДПП.
  • Базові форми партнерської співпраці публічних структур і бізнесу;
  • Джерела фінансування ДПП та механізми відшкодовування затрат та вартості послуг приватного партнера;
  • Засади проведення конкурсу з відбору приватного партнера для здійснення ДПП;
  • Показники ефективності здійснення державно-приватного партнерства;
  • Моніторинг виконання угоди після укладання угоди ДПП.
  1. Перелік результатів роботи

  2. Програма тренінгу українською та англійською мовами.

  3. Набір навчальних матеріалів у електронній формі українською мовою, які включають презентації, описи прикладів, статті, інші матеріали, які поширюватимуться серед учасників. Всі напрацьовані матеріали по закінченню тренінгів будуть завантажені на веб-сторінку ФСЄ.

  4. Проведення десяти одноденних тренінгів для представників відібраних Програмою пілотних міст (близько 20 осіб).

  5. Написання короткого звіту по закінченню кожного тренінгу з рекомендаціями щодо вдосконалення програми та матеріалів для проведення подальшого аналогічного тренінгу та одного фінального після проведення 10 тренінгів, у якому підсумовуватиметься цикл і робитимуться рекомендації для подальших поглиблених тренінгів.

  6. Кваліфікаційні вимоги та досвід

До участі у конкурсі запрошуються експерти-тренери з наступними кваліфікаційними характеристиками:

  • досвід розробки та проведення тренінгів та семінарів з тематики ДПП;
  • досвід роботи (консультування, навчання та інше) із місцевими органами влади, бізнесом, який надає чи потенційно може надавати послуги, що є об’єктом ДПП;
  • практичний досвід з одним із етапів проектів ДПП (розробка, аналіз, оцінки ефективності та реалізації проектів ДПП);
  • бажаний досвід роботи з донорськими проектами;
  • вільне володіння українською мовою;
  • мобільність і здатність проводити до 2 тренінгів на тиждень у різних містах.

Умови включають також проведення двох випробувальних тренінгів, після чого експерт отримає остаточне право проводити решту 8 тренінгів.

Тривалість, часові рамки та місце роботи

Перші два випробувальні тренінги відбудуться у лютому 2012 р., решта 4 завершені будуть до червня і ще 4 – до кінця 2012 року.

Консультант протягом першого тижня роботи має запропонувати методологію проведення тренінгу. Кожен міні звіт очікується протягом 3 днів після завершення тренінгу.

Останній звіт очікується через 2 тижні після закінчення останнього (десятого) тренінгу, але не пізніше 25 грудня 2012 р.

Місця проведення включають міста поза межами Києва, що вимагатиме подорожі, витрати на які компенсує ФСЄ.

Порядок подання заявок

Кандидати мають надати своє резюме та супровідний лист з обґрунтуванням мотивації та попереднього досвіду, а також інформацією про очікуваний рівень оплати. Відшкодована вартість подорожі і проживання у місцях проведення тренінгу, а також витрати на матеріали тренінгів вважаються однаковими.

Заявки подаються в електронному вигляді не пізніше 16 січня 2012 р. 13:00 за київським часом українською мовою на електронну адресу [email protected] з приміткою «Конкурс для тренерів – ДПП». Про результати буде повідомлено до кінця січня 2012 р.

Якщо у Вас виникнуть питання, будь ласка, звертайтесь до менеджера програм Фонду Світлани Пчеліної (тел.: 044 200-38-26).

Усі заявки повинні містити наступну інформацію:

  1. Стислий опис (до 2 сторінок) роботи консультанта та минулих досягнень у сфері проведення тренінгів та надання консультаційних послуг, у т.ч. з державно-приватного партнерства, адміністрування або менеджменту донорських проектів тощо.
  2. Резюме консультанта та/або опис досвіду роботи компанії (максимум 5 сторінок).
  3. Дійсну контактну інформацію 3 осіб, які можуть надати рекомендації.
  4. Очікувану щоденну заробітну плату експертів, які пропонуються для виконання завдань.
  5. Орієнтовний бюджет обсягу роботи експерта/експертів. Бюджет має містити та чітко описувати усі очікувані витрати. Вартість відряджень по Україні (крім поїздок по Києву) відшкодовується безпосередньо ФСЄ.

ФСЄ приймає запитання від зацікавлених кандидатів до 15:00 (київський час) 10 січня 2012 р. Запитання приймаються лише у письмовому вигляді на наступну адресу електронної пошти: [email protected].

Усі запитання, що надходять на зазначену скриньку, повинні мати тему «Питання: конкурс для тренерів – ДПП». ФСЄ залишає за собою право не відповідати на деякі або всі запитання. Будь-яка інформація, що істотно змінює вимоги оголошення про прийом заявок, буде оприлюднюватися у вигляді прийняття поправок до оголошення та розміщуватися на вебсайті ФСЄ.

Критерії відбору

Усі заявки, отримані до зазначеної кінцевої дати, будуть оцінюватися та відбиратися відповідно до критеріїв, зазначених нижче:

Критерії, Оцінка, Ефективність роботи в минулому та відповідний досвід: 40% Кваліфікаційні характеристики тренера/тренерів: 40% Прийнятність ціни, чіткий та детальний бюджет, включаючи орієнтовний обсяг роботи: 20% Загалом 100%

Після заповнення оцінювальної анкети Відбірковий комітет, до складу якого входять 3-5 співробітників ФСЄ та Програми розвитку державно-приватного партнерства, проведе оцінку заявок.

Часові рамки

Заявки мають надійти не пізніше 16 січня 2012 р. 13:00 год. (київський час). Заявки, що надійшли пізніше, розглядатися не будуть; втім, ФСЄ залишає за собою право розглянути будь-які заявки, що надійшли пізніше, на власний розсуд.

Загалом очікується, що обраний кандидат отримає повідомлення про рішення приблизно 23 січня 2012 р.

Контакти

  • Світлана Пчеліна
  • Фонд Східна Європа
  • [email protected]
  • 044 200-38-26

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.