bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вакансії фахівців у сфері економічного розвитку громад
21.09.2011

Cхідноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) запрошує до співпраці експертів із питань регуляторної політики, економічного розвитку територій та інвестиційної діяльності для участі в проведенні громадської експертизи державної політики щодо формування переліків службової інформації та її впливу на доступ громадськості до генеральних планів міст України.

Громадська експертиза проводитиметься в рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції» (3-й етап).

Зазначений проект спрямований на вирішення проблеми обмеження доступу громадськості до генеральних планів українських міст.

Членство в експертній групі на постійній основі передбачатиме:

  1. Участь у розробці комплексного інструментарію громадської експертизи державної політики щодо формування переліків службової інформації в сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці, змісту даних переліків і наслідків обмеження доступу громадськості до генеральних планів. Участь у розробці комплексного інструментарію передбачатиме роботу експерта в щонайменше 2-х засіданнях експертної групи, спеціалізованій google-group та інших формах комунікації.

  2. Проведення дослідження впливу державної політики щодо обмеження доступу громадськості до генпланів та доцільності такого обмеження на одну зі складових життєдіяльності сучасних українських міст, відповідно до сфери Вашої професійної компетенції, та підготовку експертного висновку за результатами дослідження (орієнтовний обсяг - 10 сторінок). Проведення дослідження включатиме проведення/участь в експертних інтерв’ю, збір й аналіз даних у фаховій літературі та ЗМІ; участь у розробці та поданні інформаційних запитів до органів державної влади тощо.

  3. Координаційну роботу щодо отримання експертних висновків від залучених експертів.

  4. Надання експертних рекомендацій іншим учасникам експертної групи в сфері Вашої професійної компетенції за схемою peer-review.

  5. Участь у підготовці загального експертного висновку за результатами громадської експертизи.

  6. Участь у підготовці публікацій для ЗМІ за результатами дослідження в сфері Вашої професійної компетенції.

  7. Презентацію експертного висновку за результатами дослідження під час всеукраїнського круглого столу.

Членами робочої групи є науковці, представники профільних українських і міжнародних громадських організацій, колишні працівники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Очікується, що безпосереднім результатом роботи експерта стане експертний висновок, у якому висвітлюються вплив обмеженого доступу громадськості до генеральних планів населених пунктів на інвестиційну привабливість міст й економічний розвиток громад.

Частиною експертного висновку мають бути рекомендації щодо покращення ситуації, зокрема щодо вдосконалення процедури участі громадськості в процесі формування переліків службової інформації в сфері оброни, що не належать до державної таємниці.

Умови співпраці й анкета для подачі заявки знаходяться в прикріпленому до цього повідомлення файлі.

Документи приймаються до 23 вересня 2011 року.

Перше засідання експертної групи відбудеться в Києві 25 вересня 2011 року.

Із питаннями, що стосуються оголошення, звертайтеся до керівника проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції» (3-й етап)

Володимира Щербаченка

Проект «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції» Східноукраїнський центр громадських ініціатив реалізує за фінансової підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.