bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Amnesty International в Україні шукає волонтерів–активістів
19.09.2011

ЯКА ДОПОМОГА ПОТРІБНА?

Ми шукаємо активістів волонтерів, які б безпосередньо розмовляли зі студентами університетів про тортури та безкарність міліції. Активісти зосереджуватимуться на обговоренні проблем та поширюватимуть дайджест кампанії. Вони пропонуватимуть студентам підписати петицію до Президента України та залишити свою електронну адресу у випадку зацікавлення в участі у подальших акціях Amnesty International.

Активісти, яких буде відібрано для участі в акціях, повинні будуть пройти тренінг, який буде проводити Amnesty International в Україні.

Якщо ти хочеш бути задіяними, будь ласка, до 26 вересня повідом нам це електронною поштою за адресою: [email protected] (надішли короткий мотиваційний лист з темою повідомлення АКТИВІСТ).

ПРО КАМПАНІЮ

За повідомленнями правозахисних груп, кожного року в Україні сотні тисяч людей стають жертвами катувань чи інших видів жорстокого поводження з боку міліції. Міліція силою забезпечує слухняність, замість того, щоб захищати права людини, сприяє розвитку культури безкарності та поширенню корупції. Правоохоронці часто зловживають владою, щоб затримати людей, яких можна примусити дати хабара. Тим, хто не платить або не визнає свою вину - не зважаючи на те, чи вони є винними, чи ні - часто загрожує побиття, катування та ув’язнення.

Для того, щоб забезпечити, що злочини, вчинені міліцією, не залишалися безкарними та зупинити катування Україні, Amnesty International розпочинає довготривалу кампанію проти тортур в Україні.

Кампанія розпочнеться 12 жовтня з презентації звіту Amnesty International «За відсутності складу злочину»: ціна безкарності працівників правоохоронних органів в Україні», в поєднанні з дайджестом кампанії та коротким документальним відео: «Тупа сила: Тортури та безкарність міліції в Україні», а також публічними акціями в Києві та Харкові (у 2011 р.).

ДЕ І КОЛИ ПРОХОДИТИМУТЬ АКЦІЇ? 12 – 30 жовтня – проведення акцій у в університетах Києва та Харкова. Проїзд, проживання та харчування у Харкові будуть оплачені. Листопад – акції під час Фестивалю СХОДИ у м. Харків. Будь ласка, зверніть увагу, що ми очікуємо, що кожен активіст буде задіяний в акціях як мінімум протягом трьох годин три дні.

ЯКУ ПІДТРИМКУ ТИ БУДЕШ МАТИ? Усі активісти, які братимуть участь у акціях, отримають футболки/куртки з логотипом Amnesty International, дайджести кампанії, петиції та інші інформаційно-візуальні матеріали.

P.S. Приєднатися до групи у Facebook, де ти будеш мати можливість брати участь в он-лайн акціях та регулярно отримувати новини та повідомлення про кампанію: facebook.com/groups/stoptortureinukraine

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.