bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкритий конкурс з відбору кандидатів у тренери з проблем туберкульозу
23.05.2011

Національний комітет Товариства Червоного Хреста України (Організатор конкурсу, Замовник) – провідна гуманітарна організація України, яка покращує життя найбільш нужденних шляхом адресної допомоги та через поширення знань про гуманітарні права та цінності, яка є уповноваженим з сприяння органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфер.

1. Загальна інформація про проект

Українська недержавна організація Товариство Червоного Хреста в України (далі – ТЧХУ) в рамках суб-грантової угоди з Основним реципієнтом Глобального фонду – Благодійним фондом «Розвиток України», який виконує програму «Соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу», націлену на надання соціальних послуг пацієнтам та формування прихильності до лікування у пацієнтів, хворих на туберкульоз (далі – ТБ) для закінчення лікування.

Сферою діяльності ТЧХУ є догляд і підтримка, немедичний супровід хворих на ТБ.

ТЧХУ є організацією, що має добре розгалужену мережу представництв на рівні кожного району в Україні, що становить особливу важливість з точки зору можливості доступу до представників вразливих груп.

При ТЧХУ працюють спеціально підготовлені медсестри та волонтери, які здійснюють соціальний супровід та немедичний догляд за хворими пацієнтами, забезпечують соціальну мобілізацію та підтримку, що є важливим елементом, спрямованим на покращення відповідності послуг з ТБ на рівні громади, а також проводять інші заходи з формування прихильності до лікування ТБ.

В рамках проекту ТЧХУ передбачається проведення навчальних тренінгів для підготовки патронажних сестер ТЧХУ і волонтерів в громадах з питань СТОП ТБ стратегії для покращення дотримання вразливою групою режиму прихильності до виявлення і лікування ТБ. Передбачається, що комплексна освіта для патронажних сестер і волонтерів щодо стратегії Стоп ТБ забезпечить потужний розвиток соціальної мобілізації та підтримки потенціалу до подолання епідемії з ТБ.

ТЧХУ оголошує відкритий конкурс серед тренерів з проблем туберкульозу, які можуть надавати послуги як тренери на тренінгах для патронажних медичних сестер та волонтерів ТЧХУ, що проводяться Замовником, серед фізичних осіб.

2. Мета та предмет конкурсу

Метою конкурсу є відбір тренерів (надалі – Тренер), для проведення тренінгів, що проводить Замовник.

Предметом конкурсу є тендерна заявка та інші документи, форма та зміст яких мають відповідати умовам, викладеним в технічному завданні.

3. Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу

  1. Вища спеціальна освіта (медична, педагогічна, психологія).
  2. Досвід тренерської роботи (в напрямку протидії туберкульозу).
  3.  Знання стратегії протидії туберкульозу та ВІЛ і національної програми з протидії туберкульозу в Україні).
  4. Наявність досвіду проведення семінарів/тренінгів в якості тренера протягом останніх трьох років. Володіння навичками інтерактивного проведення навчання дорослих).
  5. Наявність сертифікату, що підтверджує кваліфікацію тренера.

Відповідність всім цим вимогам має бути підтверджена документально.
Додатково можуть бути надані рекомендації, відгуки про роботу тренера від НУО.

До участі в конкурсі допускаються лише учасники, що відповідають всім зазначеним кваліфікаційним вимогам.

4. Обсяг робіт

Протягом дії Проекту планується провести 20 триденних тренінги в містах - обласних центрах: Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Миколаєві, Києві, Львові.

Кількість учасників одного тренінгу – 30 слухачів.
Час проведення – з 9.00 до 18.00 у робочі дні.

5. Вимоги до кваліфікації Тренера

Тренер повинен знати:

  • епідеміологію, клінічні прояви, основи лікування туберкульозу, у тому числі мультирезистентного.
  • проблеми ко-інфекції ВІЛ/ТБ.
  • принципи організації соціального супроводу хворих на туберкульоз та хворих з подвійною (ВІЛ/ТБ) та потрійною (ВІЛ/ТБ/СІН) проблемами.

Тренер повинен володіти:

  • питаннями інфекційного контролю у відповідності до потреб патронажної служби;
  • знаннями зі стратегій зниження шкоди;
  • розуміти стратегії формування прихильності до лікування та профілактики відривів від лікування у відповідності до стандартів ВООЗ;
  • застосовувати під час тренінгу різноманітні методи навчання дорослих.

Враховуючи, що на тренінгу розглядається проблема з медичної та психологічної точки зору, тренер може не володіти всіма питаннями суміжної дисципліни. Тому, при розгляді пропозицій, Замовник буде розглядати кандидатів, які зможуть найбільш повно висвітити дану проблему.

Дані вимоги не враховуються при оцінці кандидатів.

6. Звітування Тренера

По завершенню кожного тренінгу Тренер, який проводив даний тренінг, повинен підготувати звіт та не пізніше 5 (п’яти) робочих днів направити його Замовнику. Звіт повинен включати:

  1. Інформацію про результати (реакція учасників, найбільш активні та пасивні учасники, учасники, які можуть бути рекомендовані для навчання на тренінгу для тренерів, проблемні питання та складності роботи з конкретною аудиторією тощо;
  2. Опитувальники учасників (з якості проведення тренінгу, з якості знань учасників);
  3. Рекомендації для наступних тренінгів щодо внесення змін у тренувальні модулі.

Мова звітів – українська (російська).

7. Визначення кандидатів-переможців конкурсу.

Для визначення кандидатів-переможців конкурсу буде створено Комісію, яка проведе оцінку кожного кандидата та обере переможця, який відповідає встановленим критеріям

8. Час надання послуг та період виконання контракту

Термін надання послуг - 8 місяців.
Початок робіт – червень 2011 року. Завдання повинні виконуватись відповідно до графіку (плану), який готує та затверджує Замовник.

Навчання проводяться протягом 8 місяців з моменту підписання контракту між Тренером та Замовником.

9. Інституційне облаштування

Замовник забезпечує програму тренінгу, навчальні модулі. Замовник надає Тренеру не пізніше ніж за 7 днів до початку проведення тренінгу тренінгові матеріали в повному обсязі (програму, презентації, та інформацію про тренера – партнера).

10. Оплата послуг

Передбачається фіксована оплата згідно до укладеної угоди, яка сплачується після затвердження Замовником звіту про тренінг.

Для участі у конкурсі необхідно подати документи, що підтверджують кваліфікацію та відповідність встановленим критеріям відбору тренера.

Оголошення про конкурс розсилаються електронною поштою на адреси організацій та кандидатів, що є потенційними учасниками конкурсу, а також розміщується на веб-сайті Товариства Червоного Хреста України.

ТЧХУ не несе відповідальності за неможливість контакту з учасником конкурсу, якщо будь-яка інформація про учасника конкурсу повідомлена неправильно. Учасник несе особисту відповідальність за достовірність наданої ним інформації.
Участю у конкурсі учасник безумовно погоджується з усіма умовами конкурсу та бере на себе обов’язок належно виконувати їх.

Документи для участі у конкурсі , мають бути надіслані до ТЧХУ у вигляді електронної копії до 18.00 29 травня 2011 р. на електронну адресу: [email protected] 

Пропозиції, які надійдуть після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться. Про результати конкурсу переможців повідомлять письмово не пізніше 1 червня 2011 р.  

Контакти

  • Хмарський Валерій Петрович
  • Товариство Червоного Хреста України
  • [email protected]
  • +380 44 235 01 57
  • http://www.redcross.org.ua/
  • Київ
  •  01004
  • вул.Пушкінська 30

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.