bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Kvinna till Kvinna та УЖФ шукають консультантку/консультанта для проведення дослідження
13.08.2024

Фундація Kvinna till Kvinna та Український Жіночий Фонд планують співпрацю з однією/одним або кількома консультантами для проведення дослідження стану фінансування жіночих громадських організацій та феміністичних груп в Україні.

Дослідження включатиме кількісні і якісні показники і буде спиратись на методологію, розроблену AWID. Збір даних та підготовка звіту буде відбуватись у період вересень – грудень 2024 року.

  1. Попередній досвід організацій – виконавиць:

Шведська фундація Kvinna till Kvinnaпідтримує жінок у регіонах, що постраждали від війни та конфліктів, з метою посилення їхньої влади та впливу. На сьогодні ми співпрацюємо з понад 140 жіночими організаціями Західних Балкан, Південного Кавказу, України, Близького Сходу та країн Африки на південь від Сахари.

Kvinna till Kvinna працює в межах порядку денного «Жінки, мир, безпека», підтримує та співпрацює з жіночими правозахисними організаціями, які беруть активну участь у мирних та перехідних процесах і просувають права жінок та ґендерну рівність.

Програми Kvinna till Kvinna в Україні

Kvinna till Kvinnaпідтримує права жінок в Україні з 2014 року через співпрацю з організаціями, що працюють у сфері захисту прав жінок. Коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, організації, яким фундація надає підтримку, переорієнтувалися на вирішення нагальних гуманітарних потреб, допомагаючи жінкам, які зазнали насильства, внутрішньо переміщеним жінкам та сім’ям. Оскільки війна триває, жіночі правозахисні організації актуалізують потреби та пріоритети жінок у процесах прийняття рішень, у тому числі під час прийняття рішень щодо планів відновлення України. В Україні Kvinna till Kvinna підтримує організації, які зосереджуються на потребах і правах різних жінок, у тому числі ЛБТКІ+ жінок та жінок з інвалідністю.

Український Жіночий Фонд (УЖФ)

Заснований у 2000 році, Український Жіночий Фонд (УЖФ) – це перший і єдиний жіночий фонд у країні, який був спеціально створеним для підтримки жіночих і феміністичних громадських організацій шляхом зміцнення організаційної спроможності, навчання, обміну інформацією і грантової підтримки та інших ресурсів.

Дослідження впроваджуватиметься спільно УЖФ та Kvinna till Kvinna. Проєктна група, яка складається з працівниць і працівників обох організацій, буде проводити регулярні зустрічі для обговорення ключових питань та прийняття рішень. Консультант/ка будуть співпрацювати з проєктною групою.

  1. Очікувані результати від роботи консультантки/та:

Робота консультантки/та підтримає впровадження програми Kvinna till Kvinna в Україні і фокусуватиметься на вивченні ситуації та потреб жіночих громадських організацій в Україні.

Попри те, що після початку повномасштабного вторгнення росії у 2022 році, Україна отримує суттуєву міжнародну технічну допомогу, ми знаємо що жіночі і феміністичні громадські організації все ще працюють з дуже обмеженими ресурсами. Причина в тому, що малим організаціям важко отримати доступ до великих обсягів фінансування, а наявне фінансування значною мірою надається донорами з високимадміністративним навантаженням. Ці фактори обмежують можливості організацій громадянського суспільства діяти незалежно, на основі самостійно визначеного порядку денного та пріоритетів діяльності.

Завдяки цьому дослідженню ми прагнемо більш детально розглянути ситуацію з фінансуванням в Україні у сфері ґендерної рівності та захисту прав жінок.

Метою дослідження є збір якісних та кількісних даних про ситуацію, в якій перебувають українські жіночі громадські організації. А також про те, як збільшення фінансування України після повномасштабного вторгнення вплинуло на умови роботи жіночих і феміністичних організацій. У дослідженні будуть розглянуті обсяги фінансування, умови, на яких воно розподілялося і розподіляється, наслідки, які це мало для громадських організацій, а також будуть запропоновані рекомендації для донорів на майбутнє.

  1. Продукти, які очікуються від консультантки/та:
  • План дослідження з детальним описом методології, графіку роботи та обмежень дослідження.
  • Проєкт звіту, що містить висновки, аналіз та рекомендації.
  • Фінальний звіт англійською мовою.
  • Переклад фінального звіту українською мовою.
  1. Методологія:

Запропоновано змішану методологію, яка включатиме кабінетне дослідження, опитування та онлайн-інтерв’ю з громадськими організаціями і донорами. Детально методологія буде обговорюватись і визначатись спільно Kvinna till Kvinna та УЖФ.

  1. Часові рамки:

Тривалість роботи консультантки/та – 40 робочих днів з 16 вересня по 31 грудня 2024 року.

  1. Необхідні навички та компетенції:

Очікується що консультант/ка матиме:

  • Глибоке розуміння жіночого і феміністичного руху в Україні та досвід роботи з жіночими фондами (бажано в Україні);
  • Досвід роботи в темі прав жінок;
  • Досвід роботи з жіночими і феміністичними громадськими організаціями;
  • Досвід адвокації і розробки політик;
  • Глибоке розуміння українського контексту;
  • Глибоке розуміння середовища міжнародних донорських організацій, що працюють в темі прав жінок та/або громадянського суспільства;
  • Значний досвід у підготовці аналітичних звітів;
  • Досвід збору інформації з різних джерел;
  • Сильні аналітичні навички;
  • Відмінне володіння письмовою англійською мовою;
  • Відмінне володіння українською мовоюю
  1. Вартість послуг:

Вартість роботи консультантки/та повинна бути зазначена як гонорар за день роботи і кількість днів. Консультант/ка не можуть передавати завдання на субпідряд.

  1. Заявка:

Будь ласка, надішліть вашу заявку не пізніше 31 серпня 2024 року на адресу Українського Жіночого Фонду [email protected]. Перш ніж подавати заявку, будь ласка, ознайомтеся з повним технічним завданням. Зверніть увагу, що розглядатимуться лише повні пакети документів, подані англійською мовою і надіслані на зазначену адресу.

Повний пакет документів обов’язково повинен включати наступні документи:

  • Останню версію резюме консультантки/та (якщо подається консорціум консультанток/ів, надайте резюме усіх членів команди);
  • Мотиваційний лист обсягом не більше однієї сторінки (якщо подається консорціум консультанток/ів, лист може бути на двох сторінках, проте має чітко окреслювати теми, над якими працюватиме кожна/ен консультантка/т);
  • Пропозиція з детальним кошторисом витрат на виконання завдання (з розбивкою за кожною особою – якщо заявка подається консорціумом);
  • Підписана Декларація про відсутність конфлікту інтересів (на кожну особу, якщо заявка подається консорціумом). Будь ласка, зверніть увагу, що заявки без Декларації не будуть прийняті до розгляду.

Kvinna till Kvinna планує підписати контракт з відібраними консультантками/ом до 15 вересня 2024 року.

  1. Запитання:

Якщо у вас виникли запитання щодо цієї позиції або процесу відбору, будь ласка, звертайтеся за адресою [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.