bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Психолог/психологиня із протидії та запобігання гендерно-зумовленого насилля
07.08.2024

БФ «Право на захист» (далі — Фонд) — благодійна організація, що зосереджує свою діяльність на наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО), особам, які потребують міжнародного захисту, особам без громадянства, особам з підвищеним ризиком без громадянства та особам без документів. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Фонд надає багатофакторну допомогу по всій території України, включаючи: юридичну, психологічну, фінансову, матеріальну, соціальну, адвокаційну, інституційну, моніторингову форми допомог та діяльність щодо зниження ризиків катастроф.

ОПИС ПРОЄКТУ

Здійснення просвітницької роботи для запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству, соціальна, психологічна, юридична підтримка осіб, постраждалих від гендерно зумовленого насильства (далі - ГЗН) – є одним із напрямків роботи БФ «Право на захист» і важливим компонентом проєкту.

У рамках проєкту планується налагодження взаємодії з місцевими організаціями, які працюють у сфері протидії ГЗН, проведення адвокаційних заходів, надання підтримки особам, які пережили насильство, шляхом перенаправлення і забезпечення доступу до сервісів допомоги, організація і проведення групових заходів для жінок і дівчат, зокрема – тренінгів із протидії ГЗН, самозахисту, просвітницьких зустрічей, зустрічей з фахівцями, поширення пакетів гідності.

Відповідно до проєктної заявки, психолог/иня з протидії та запобігання ГЗН спільно з кейс-менеджерами, соціальними працівниками, юристами, забезпечує посилення спроможності громад та зацікавлених мешканців щодо освіченості про гендерно-зумовлене та домашнє насильство. Ця активність має на меті покращити інформованість громад про прояви насильства та покращити механізми реагування. Також психолог/иня надає фахову допомогу потерпілим (індивідуальна/групова підтримка). У цьому проєкті для спеціалістів MHPSS передбачена низка навчальних програм для розвитку їхньої експертності й фаховості.

ОБОВ’ЯЗКИ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Надавати індивідуальне та групове консультування потерпілим від ГЗН та постраждалим від війни, ВПО

Проводити заходи для поліпшення психологічного стану 

Надавати індивідуальне консультування за запитами, отриманими шляхом перенаправлень від колег та з інших каналів зв’язку організації

Проводити тренінги в громадах щодо обізнаності про гендерно зумовлене насильство (GBV)

Брати участь у доповненні та покращенні програм. Гнучко адаптувати програму під потреби конкретної групи учасників.

Проводити групові, індивідуальні сесії у кризових кімнатах для жінок та дівчат 

Вести групові заняття для дітей, підлітків, сімей, батьків

Просвіта населення: проведення заходів, навчальних програм із розширення можливостей та навичок для жінок і дівчат, у т.ч. щодо протидії ГЗН та сприяння доступу до послуг для постраждалих на базі просторів безпеки, організацій та установ регіону для різних цільових аудиторій

Координуватися у виконанні роботи з іншими фахівцями проєкту (юрист, соціальний працівник, кейс-менеджер)

Відвідувати супервізію та методичні навчальні модулі

Готовність до відряджень за межі Харкова та області з метою навчання

Готовність до робочих виїздів громадами Харківської області (не відрядження)

Дотримуватись Кодексу поведінки та Політик Фонду.

ПРОФЕСІЙНІ ВИМОГИ

Вища освіта в галузі психологічних, соціальних чи гуманітарних наук.

Досвід роботи з потерпілими від насильства – від 2-х років.

Навички роботи у форматі груп підтримки, груп «рівний – рівному»

Досвід фасилітації груп

Підвищення кваліфікації з напрямку протидії ГЗН

Технічна експертиза з протидії ГЗН: сертифіковане навчання впровадження міжнародних чи національних протоколів, посилання на експертні статті, монографії, авторські тренінги тощо

Базові знання у сфері міжнародного та національного законодавства із запобігання та протидії ГЗН.

Завершене сертифіковане психотерапевтичне навчання в одному або більше методах (або передсертифікаційний етап) – буде суттєвою перевагою.

Вітається наявність додаткового навчання щодо кризового консультування.

Вільне володіння українською мовою.

МИ ПРОПОНУЄМО

Успішному кандидату ми пропонуємо:

Можливість працювати з однією з найсильніших українських правозахисних та гуманітарних НУО.

Контракт до березня 2025 року.

Фахова методологічна підтримка.

Своєчасна оплата заробітної плати.

ПРОЦЕС ПОДАЧІ ЗАЯВКИ

Відправити резюме та мотиваційний лист на адресу [email protected], зазначивши у темі листа Психолог/иня з протидії ГЗН_Харків”. Відповіді будуть направлятися тільки особам, які будуть відібрані для інтерв’ю. Будь ласка, не телефонуйте додатково.

Заявки приймаються до 16 серпня 2024 року. Якщо відповідні кандидати будуть визначені достроково, Фонд залишає за собою право завершити процес до  цього терміну.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.