bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Артем Грисюк: «Незважаючи на життєві труднощі, я ніколи не впадав у відчай і завжди рухаюся вперед»
17.11.2021

Після звільнення з військової служби у 2018 році Артем Грисюк (35 років, м. Кременчук, Полтавська область) вирішив розпочати власну справу і стати адвокатом. 

***

Юриспруденція мені подобалася ще зі шкільних років, тому після закінчення школи продовжив навчання за цим напрямом спочатку в технікумі, далі в університеті. 

У 2010 році почав працювати юрисконсультом та активно займатися судовою практикою. Але життя внесло свої корективи – в нашу державу прийшла війна. Виконуючи свій громадянський обов’язок, я став на захист своєї Батьківщини.

Після звільнення з військової служби у 2018 році розпочалися важкі часи мого повернення до цивільного життя. 

Через стереотипи, які склалися в суспільстві по відношенню до ветеранів, я стикнувся з проблемою працевлаштування за фахом у цивільному житті. Тому з бригадою побратимів працював на будівництві. 

Паралельно замислився над відкриттям власної справи. Аби змінити суспільні стереотипи, я ініціював створення правозахисної громадської організації. Наприкінці червня 2020 року мою ініціативу було реалізовано та зареєстровано громадську організацію «Правозахисне об’єднання «ФЕМІДА», в якій я є співзасновником та головою. 

Дослідивши веб-ресурси щодо отримання статусу адвоката, я активно почав готуватися до здачі кваліфікаційного іспиту про право на заняття адвокатською діяльністю. За кілька місяців успішно склав цей іспит та розпочав стажування. Але подальшого розвитку своєї справи я не бачив, оскільки не вистачало сучасних знань, вмінь та навичок підприємницької діяльності. 

Для отримання додаткових знань та через карантин почав брати активну участь в онлайн-вебінарах з підприємництва. Свої перші знання для започаткування власної справи я отримав при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Невдовзі зареєструвався як ФОП і почав надавати послуги у сфері права. З’явилися перші договори, замовлення. У березні отримав довгоочікуване свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

На порталі Ресурсного центру ГУРТ побачив оголошення про проведення тренінгу «Розпочни свій бізнес» від Міжнародної організації праці і вирішив долучитися. Навчання виявилось дуже інтенсивним, цікавим та корисним. Про деякі нюанси розвитку підприємницької діяльності я почув уперше, про деякі – отримав глибші знання, за що вдячний досвідченим тренерам.

Незважаючи на життєві труднощі, я ніколи не опускав руки, не впадав у відчай і завжди рухаюся вперед, досягаючи поставлених цілей.

Наразі я успішний адвокат, активно займаюся громадською та політичною діяльністю, є діючим помічником-консультантом народного депутата України, готую матеріали і беру участь у судових справах по всій Україні. 

Маю свій сайт-візитівку, найближчим часом планую запустити YouTube-канал з порадами адвоката, а також онлайн консультування з правових питань.

Що я можу побажати підприємцям-початківцям? Ставте цілі, завдання й завжди досягайте їх. Ніколи не здавайтеся, впевнено крокуйте вперед. Помилки – то є безцінний досвід, не бійтеся помилятися!

***

Рецепти успіху підприємців учасників тренінгів «Розпочни свій бізнес», що проводяться Ресурсним центром ГУРТ, опубліковано у межах проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці за фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.