bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Марина Сергієнко: «Завжди є вибір: реалізовувати свою мрію або працювати для реалізації чиєїсь мрії»
02.08.2021

Іще одна учасниця тренінгу «Розпочни свій бізнес», організований Ресурсним центром ГУРТ, Марина Сергієнко (43 роки, Київ) створила сімейний центр розвитку Uniclub, де і діти, і дорослі можуть знайти для себе багато корисного. А ще в Uniclub проводяться благодійні заходи для дітей з інвалідністю та членів їхніх родин.

***

Ідея відкрити сімейний центр з’явилася в мене багато років тому – з народженням доньки, котрій зараз 12. Проте я – маркетолог з 20-річним стажем – завжди ці думки відкладала, оскільки не бачила себе в цій сфері.

Я маю хобі: веду фітнес-тренування, і навіть колись не могла вибрати – займатися мені маркетингом чи фітнесом.

У 2017 році в мене народився син. Довго сидіти вдома я не могла, і в його 3,5 місяці орендувала зал поруч з нашим будинком та почала проводити фітнес-тренування для мам з малюками.

Попит на заняття виявився високим – група набралася дуже швидко. На тренуваннях мами просили організувати щось і для розвитку дітей. Усі, крім мене, вірили, що управляти дитячим бізнесом у мене точно вийде.

Сімейний центр розвитку Uniclub – для тих, кому важливі сімейні цінності. Наша унікальна торгова пропозиція: діти розвиваються, батьки займаються – усе в одному комфортному місці. Садок, гуртки і студії для дітей з 1 року, початкова школа, багато занять і тренувань для батьків і тих, хто збирається ними стати.

Якось на порталі Ресурсного центру ГУРТ я побачила оголошення про тренінг «Розпочни свій бізнес». У той час тема була для мене надзвичайно актуальною: потрібно було написати бізнес-план та стратегію на 3-5 років для центру розвитку і для нового напряму розвивальних іграшок. Тренінг, який проходив онлайн, був ідеально організований. На 80% це була практика, опрацювання матеріалу в командах, робота з таблицями та документами. Я змогла написати бізнес-план, зрозуміла слабкі й сильні сторони свого бізнесу та чітко побачила, як його можна розширювати, адже у наших найближчих планах – масштабування і продаж франшизи.

Наш центр розвитку сьогодні – це понад 30 напрямків для дітей і дорослих, і ця кількість постійно зростає. У нас працюють більше 30 співробітників: адміністратори, педагоги, тренери. Серед фахівців багато молодих дівчат, переселенці, матері-одиначки. Ми беремо на роботу студентів, навчаємо, допомагаємо їм на старті професійного життя.

Я пишаюся тим, що створила Жіночий клуб, де проводяться зустрічі, вечірки, лекції, навчання, та Підлітковий клуб. Моя донька – підліток, я бачу, чого їм не вистачає, і створила місце, куди вони приходять з радощами і з проблемами.

Розвиваючи центр, я дуже хотіла допомагати мамам особливих діток, і мені на очі потрапив пост Вікторії Панасюк з організації «Особливі», яка теж брала участь у заходах Ресурсного центру ГУРТ. Так почалася наша з нею співпраця.

Усі студії та гуртки, садок, школа у нас інклюзивні. Цьогоріч ми запустили початкову інклюзивну школу. Ми не виділяємо дітей з інвалідністю, вони на рівних розвиваються з іншими дітками.

Понад рік займаюся волонтерським проєктом для мам дітей з інвалідністю: кожного буднього дня веду для них онлайн тренування. Багато хто не може залишити свою дитину, щоб сходити в зал або на пробіжку. Бачу, як жінки змінюються після занять, і потім їхній настрій проєктується на дітей. Це як про кисневу маску для батьків у літаку: спершу допомагаєш собі, щоб потім бути здатними допомогти своїй дитині.

Щосуботи та щонеділі ми проводимо благодійні заходи. За останній рік на базі Центру реалізували цілу низку активностей для дітей з інвалідністю та членів їхніх родин: це і арт-терапія, і різноманітні майстер-класи («Тренування для дому та здорове харчування» для дітей з інвалідністю та батьків, «Візаж для себе» для матусь), і лекції та тренінги (з сексуального виховання дітей з інвалідністю, авторський тренінг «Домашній тайм-менеджмент», тренінг з психологічної підтримки батьків), і зустрічі з психологом, і курси «Емоційний інтелект» та «Просування в соцмережах» (8 занять по 4 години), і зустрічі в Підлітковому інклюзивному клубі з вікторинами, чаюванням та смаколиками, вечори імпровізації та театральних батлів, і багато чого іншого. До речі, учасниці нашого Підліткового клубу брали участь у проєкті з програмування для дівчат Technovation Girls Ukraine та вийшли у фінал!

Бізнесменам-початківцям хочеться сказати наступне. Запам’ятайте, у вас завжди є вибір: реалізовувати свої мрії та цілі або працювати на когось для реалізації чиєїсь мрії.

Ставте великі цілі, сміливо йдіть до них і не слухайте тих, хто у вас не вірить. Я точно знаю, що труднощів і проблем не існує – усе це ваші можливості, потрібно лише подивитися на ситуацію під іншим кутом.

***

Рецепти успіху підприємців учасників тренінгів «Розпочни свій бізнес», що проводяться Ресурсним центром ГУРТ, опубліковано у межах проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці за фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.