bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громада Первомайська успішно склала іспит на самоорганізацію в умовах епідемії COVID-19
21.05.2020

Згуртувати більше 70 підприємців, акумулювавши понад 80 000 гривень, допомогти лікарям та іншим громадянам, яким потрібна підтримка в період епідемії, – і це все за півтора місяці! Саме таких результатів досягла команда Миколаївської обласної організації лідерів молодіжного самоврядування «МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ НАЦІЇ».

 

***

Відповідально реагуючи на виклики COVІD-19 та негативні наслідки посткарантинного періоду в м. Первомайськ, Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ НАЦІЇ» забезпечує системну підтримку лікарів станції швидкої медичної допомоги міста, інфекційного шпиталю на базі Первомайської районної лікарні, надає продуктову допомогу містянам, які опинилися у скрутному становищі через ситуацію з епідемією.

Завдяки налагодженій комунікації вдалося об’єднати 70 підприємців, роботодавців, фермерів міста. Дієва кооперація зусиль дозволила зібрати майже 80 000 гривень. Окрім цього, небайдужі бізнесмени особисто закуповували та передавали на баланс проекту засоби індивідуального захисту для медиків. Якщо громада і бізнес мають спільні цілі та цінності, їхня співпраця завжди даватиме результат.

«Упевнені, що наш досвід системної самоорганізації підприємців і роботодавців навколо подолання проблеми та оперативна координація в частині надання допомоги саме тим, хто її найбільше потребує в конкретний момент, буде корисним для інших невеличких громад. Наприклад, у наданні допомоги станції швидкої медичної допомоги, інфекційній лікарні, сімейним амбулаторіям, малозабезпеченим людям пенсійного віку міста та роботі з поінформованості містян (особливо людей похилого віку) із залученням керівників ОСББ, що підвищує ефективність поширення інформації», – прокоментував президент Миколаївської обласної організації лідерів молодіжного самоврядування «МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ НАЦІЇ» Євгеній Нотевський.

Також проводиться системна робота щодо залучення допомоги із боку благодійних організацій. За сприяння Міжнародного Фонду «Відродження» міська Станція швидкої медичної допомоги отримала медичні засоби вартістю близько 40 000 грн. (1 000 шт. одноразових рукавичок, 500 масок, 150 одноразових хірургічних халатів, 75 респіраторів FFP3, 15 медичних окулярів та 10 л дезінфікуючих засобів). Не залишилися поза увагою Фонду й КНП «Центральна районна лікарня» Первомайської районної ради (опорний інфекційний шпиталь на півночі Миколаївщини) та дві амбулаторії міста, яким було передано 1 000 шт. одноразових рукавичок, 500 масок, 50 одноразових хірургічних халатів, 25 респіраторів FFP3, 15 медичних окулярів та 10 л дезінфікуючих засобів.

Вагомим кроком стало те, що за сприяння компанії «UKRAVIT» та Товариства Червоного Хреста України медичним установам і соціальним службам передано 600 л дезінфікуючих засобів для рук і поверхонь.

«У нас є ще одна цікава ідея – започаткування багатофункціональної інтернет-платформи «Платформа добрих справ» для надання інформаційно-консультативної підтримки містян (зокрема, вразливим категоріям населення) м. Первомайськ, які потерпають внаслідок запровадження карантину. У цьому нас фінансово підтримує благодійна організація «Фонд родини Загорій» за програмою #ЩедрийВівторокNOW», – додав Євгеній Нотевський.

Передбачається, що користувачі Платформи (літні люди, підприємці та інші містяни) зможуть не лише послуговуватися актуальною інформацією в умовах посткарантинної реальності, а й, скориставшись інтерактивною картою підприємств міста, мати зручний ресурс для замовлення необхідних товарів і послуг, не виходячи з дому. Надалі будемо співпрацювати з іншими невеличкими громадами Миколаївської та інших областей для поширення веб-сервісу.

«Звісно, ми щодня зустрічаємося із низкою труднощів. Зокрема, зіштовхувалися із недостатністю оперативного фінансування окремих «гарячих» заходів, проблемами малодоступності медичного інвентарю, побоюваннями під час реалізації наших акцій інфікуватися COVID-19 зі сторони волонтерів та інших громадян, на яких спрямована наша діяльність. Іноді лунають звинувачення в політичному піарі. Але все це дрібниці порівняно із тим, яке ми отримуємо задоволення від отриманих результатів!», – зазначив Євгеній Нотевський.

Чітка координація роботи з надання благодійної підтримки, а також потужна самоорганізація небайдужих підприємців допомогли закласти міцний фундамент розвитку соціальних проектів. На часі утворення Міської організації підприємців та роботодавців – цю ідею вже не раз озвучували найактивніші підприємці.

«Ми покладаємо великі надії на те, що об'єднаними зусиллями заклали надійний фундамент подальшим проектам із розвитку нашого міста! Адже тільки об'єднавшись, ми зможемо перемогти», – зазначила підприємниця із Первомайська Анна Іванова.

Ми ні в якому разі не зупиняємося на досягнутому і закликаємо кожного до єднання у такий важливий час. Зараз той момент, коли виклики, спричинені епідемією, наче перевіряють нас на здатність швидко самоорганізуватися. Саме наша самоорганізація та взаємодопомога роблять можливою реалізацію важливої для громади справи.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.