bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Група самодопомоги Чернігова «Мама Че»
27.12.2017

Матеріал опубліковано в рамках серії публікацій, присвячених історіям успіху учасників 6-ї Всеукраїнської школи самодопомоги, яка проводилася за підтримки Ресурсного центру ГУРТ.

***

Громадська організація “Українська Асоціація Матерів” працює в галузі сприяння і розвитку якості життя та повноцінної реалізації можливостей матерів та наших дітей. Головною метою є об’єднання спільних зусиль нас - матерів України, широкої громадськості, державних установ а також недержавних організацій, у справі відтворення основоположної ролі матері та сім’ї в українському суспільстві.

Наша група «Мама Че» була створена з метою вирішення проблемних та конфліктних ситуацій у вихованні дітей. Використовуючи основні принципи роботи в групі самодопомоги, ми не критикуємо, не задаємо питань, а обмінюємося досвідом, як позитивним так і негативним, проговорюємо наші проблеми і радощі. Таким чином, допомагаючи собі, допомагаємо одне одному.

Пройшовши навчання у шостій Всеукраїнській Школі Самодопомоги за сприяння Ресурсного центру ГУРТ, ми здобули новий інструмент для більш ефективної допомоги матерям з різних питань.

27 жовтня 2017 року відбулась перша група самодопомоги в Чернігові. Тема першої групи: «Діти – труднощі перекладу» ЦА: молоді мами Кількість учасниць: 4 Спілкувались на тему особливостей виховання дітей. Методи. Проблеми. Радощі.

Друга група була проведена 17 листопада. Тема другої групи: «Ресурси для мами у щасливій родині» ЦА: мами (на зустріч додались вже нові учасниці) Кількість учасниць : 5 Обговорювали питання - звідки матусям брати натхнення для виховання щасливих дітей.

Третя група була проведена 30 листопада. Тема третьої групи: «Схуднення і зайва вага – баланс» ЦА: мами (додались нові учасниці) Кількість учасниць : 7 Спілкувалися на тему, як полюбити себе, аби бути в гармонії зі світом і оточуючими.

Четверта група була проведена 17 грудня. Тема четвертої групи: «Батьки – чарівники» ЦА: мами і татусь (нові і старі учасники) Кількість учасників: 7 Збирались напередодні дня Святого Миколая. Обговорювали актуальну тему – подарунки для дітей. Користь та шкода. Як мотивувати та заохочувати дитину.

Учасниками групи були обговорені правила групи. Дотримуватись їх було неважко, адже всі розуміли, для чого ми зібрались. Єдиною складністю на початку було правило не перебивати та дотримуватись регламенту. Наша група збирається раз на два тижні, ми обговорюємо теми, які турбують наших матусь, наприклад: «Чоловік – моя друга дитина», «Як бути щасливою?», «Діти – складнощі перекладу», «Схуднення і зайва вага – баланс», «Жінка – чарівниця» і т.п. Також на наші групи ми запрошуємо фахівців: психолог, арт-терапевт, юрист.

На нашу думку, найбільшим досягненням групи є те, що учасниці з нетерпінням чекають на зустрічі, жваво підходять до вибору тем на наступні групи, додаються нові членкині. Ми бачимо, що створення групи самодопомоги в нашому місті було дуже на часі, це дає можливість матерям обмінюватись досвідом, вільно спілкуватись та підтримувати одна одну.

«Часом так мало потрібно для того, щоб відчути внутрішній спокій, зрозуміти, в якому руслі ти маєш рухатись. Відкриваючись іншим учасницям, краще розумієш своє життя», «Ти не одна і з проблемами, які зараз долаєш, вже хтось стикався і поборов іх! Тож і ти так зможеш!» - вважають мами-учасниці наших груп. А наша ГО «Українська Асоціація Матерів» вважає, що обєднуючись та проговорюючи наші проблеми, ми перетворюємо їх на ресурс, і це і є наш невеличкий успіх!

Висловлюємо щиру подяку Олександру Старовойтенко, Ресурсному центру ГУРТ, а також тренерам, які ділилися своїм безцінним досвідом! Дорогу здолає той, хто йде!

Баклажова Тетяна

[email protected]

067 759 08 67

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.