bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від громади Першотравенська: децентралізація через фестивалізацію
22.09.2015

Першотравенськ – сучасне шахтарське   місто. Його народження  у 1954 році пов’язане з розбудовою  Західного Донбасу та відкриттям  нових  вугільних шахт. Сьогодення Першотравенська – це майже 30 тисяч населення, 5 сучасних загальноосвітніх шкіл, 7 дошкільних закладів, Гірничий ліцей.

Молода  громада  міста  потребує  традицій, що мають її згуртувати. Перспективи освітянської галузі в Першотравенську це – важлива частина стратегії  розвитку місцевої  громади в цілому. Задум  міського  фестивалю  дитячих та юнацьких колективів «Театральне літо»  пов’язаний  з ім’ям  нашого відомого земляка, актора, режисера та педагога  Бориса Євгенійовича Захави, який народився  в місті Павлограді – серці Західного Донбасу.

Фестиваль задуманий  для дітей та молоді регіону. Починався він в одній-єдиній  школі. Влітку 2015 року фестиваль пройшов вже  вчетверте. Участь у  фесті взяли всі загальноосвітні заклади  міста: 5 шкільних театральних міні-труп  презентували 6 яскравих та талановитих вистав. Організація фесту. перш за все, об’єднала  малих та дорослих членів громади, згуртувала  міських освітян та батьківську громадськість,  інтегрувала  в свою  діяльність Одеський  благодійний  фонд  «Дорога к дому», який  кожен рік виступає головним спонсором  і організовує майстер-класи з театрального мистецтва. Приймав 4-й фест Будинок Культури Молоді «Україна» міста Першотравенська.

Рецепт першотравенський , який дає змогу завжди  досягти мети, – навчайтеся переконувати. Переконайте місцеву владу, переконайте спонсорів, запаліть  бажання здійснення  нездійсненних мрій  в учнях  всіх шкіл міста, майбутніх учасниках, задійте місцевих ЗМІ. Викличте непереборне бажання  долучитися до вашої ініціативи, й Ви отримаєте Вовка, сім козенят, англомовну Попелюшку,  Червоний Капелюшок, Івана-Царевича  та інших непересічних осіб із неповторним шахтарським місцевим колоритом. Журі 4-го фестивалю  визначило переможців  за наступними   номінаціями:  кращі драматичні вистави ( Гран-прі; І місце; ІІ місце),  краща музична вистава, кращі  актор, актриса,  краща режисура,  краще художнє оформлення (декорація,  костюми), краща хореографія,  кращий вокал, але, безумовно, головним переможцем стала міська громада, яка  не тільки  викохала талановитих і активних дітей, але й  надала їм  час та місце  для насолоди в  променях власної слави. Тож згуртуємо молодь  сьогодні – отримаємо   об’єднану дієздатну  громаду завтра.

Про перспективи розвитку фестивалю начальник  Першотравенського  міського  відділу освіти Косенко Любов Станіславівна: «Прагнемо перетворити  наш міський захід   в  фестиваль об’єднаної територіальної громади. На 5 фестиваль  запросимо учасників, які навчаються та відвідують позашкільні  заклади  Петропавлівського та Межівського районів Дніпропетровської області. Тож презентуємо власний рецепт розвитку громади: «Децентралізація через фестивалізацію».

Рецепт успіху опублікований в межах конкурсу для представників місцевих громад на кращий рецепт успіху «Успішні приклади залучення громадян до розвитку громади», який триватиме до 22 вересня 2015 року. Ваші коментарі наближують учасників до перемоги!

Контакти

  • Марина Звірькова
  • Керівник оргкомітету фестивалю дитячих та юнацьких колективів «Театральне літо»
  • [email protected]
  • 066-0816705

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.