bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд громади Драбівщини: культурно-козацькі осередки
22.09.2015

У зв’язку з політичним станом в державі гостро постало питання стосовно згуртування громади для вирішення спільних соціальних завдань, активізації патріотизму та підняття самооцінки громади. Для цього «Фондом громади Драбівщини» були створені культурно-козацькі осередки (ККО) в районі, робота яких спрямовується на культурно-масові зібрання по відродженню культурної спадщини громад, активізацію спорту, рукоділля, виставок, фестивалів та змагань серед громад сіл району.

Засновники «Фонду громади Драбівщини» склали програму та додаток до неї про створення культурно-козацьких осередків у Драбівському районі. Розроблено та виготовлено інофрмаційно-роздатковий матеріал, який був  розповсюджений серед представників місцевого самоврядування на зборах та нарадах, а також наданий громадам району під час проведення урочистих концертів на підтримку створення ККО.

Завдяки допомозі волонтерів були створені ККО в населених пунктах району. Працівники організації неодноразово  брали участь у навчаннях по організації громадської роботи та набули потрібного досвіду для втілення в життя програми ККО.

Для того, щоб не наступати на «граблі», потрібно впевнено крокувати до своєї мети, не підганяючи час.

До реалізації  ініціативи долучилися «Фонд громади Драбівщини», РДА, Районна рада, Відділ культури, сільські та селищні ради, «Фонд громади міста Березань», ініціативна група людей, які є членами ККО, та незалежне телебачення «Київ Горизонт Times».

Серед інструментів, які ми застосовували, були виставка польського фотохудожника Мечислава Гумулінськи, зйомка фільму «Безцінна культурна спадщина Драбівщини», проведення благодійних концертів на підтримку створення ККО у селах району, співпраця з органами управління, органами місцевого самоврядування, бізнесом. Персонал організації чітко визначає пріоритети поставлених завдань, а всередині панує позитивна атмосфера.

Рецепт успіху опублікований в межах конкурсу для представників місцевих громад на кращий рецепт успіху «Успішні приклади залучення громадян до розвитку громади», який триватиме до 22 вересня 2015 року. Ваші коментарі наближують учасників до перемоги!

Контакти

  • Анатолій Мошняков тел. 0969378857
  • Голова правління Фонду громади Драбівщини
  • 0969378857

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.