bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Queer Home: майданчик для саморозвитку та відпочинку
10.09.2015

Дуже довгий час в Україні не було місця, де ЛГБТ-молодь відчувала б себе на рівних з гетеросексуальними однолітками. В молодих ЛГБТ був вибір: проводити час в громадських центрах та боятися цькування, або йти до клубів та знаходитися серед алкоголю та тютюну усю ніч.

Саме тому на початку 2014 року ініціативна група активістів ВГО «Гей-альянс Україна» зібралася для вирішення цієї проблеми: потрібно було зробити майданчик для саморозвитку та відпочинку ЛГБТ-молоді та їхніх гетеросексуальних друзів.

Волонтери Queer Home Київ

На початку було мало надії, що буде долучатися бізнес, бо тема ЛГБТ страшить підприємців навіть сьогодні. Але вже за один рік команда волонтерів Київського молодіжного ЛГБТ-центру Queer Home знайшла декілька великих партнерів.

Усі свої обов’язки та волонтерські зустрічі ми вирішили робити з неформальним підходом: без керівника, креативно та за допомогою фасілітаторів. При цьому виконання завдань - це скоріше гра, як квест чи змагання.

Дуже важливим було саме організувати ігрове втілення завдань для нас, волонтерів. Кожного разу, коли ми збиралися, це не виглядало як робота чи обов’язок, скоріше це був відпочинок серед цікавих та дотепних однодумців. Це допомогло нам не втратити мотивацію та продовжувати розвиватися та залучати все більше людей до свого проекту.

Ігрові практики в ЛГБТ центрі серед волонтерів

Але були й труднощі: коли ми почали розвивати свої бібліотеку та ігротеку, то зіштовхнулися з великою кількістю відмов у співпраці з молодіжним ЛГБТ-центром Queer Home Київ. Але й на це ми змогли знайти дуже цікавий вихід: ми оголосили марафон з написання листів представникам бізнесу та пропозиціями співпрацювати з нами. Так ми вже маємо 5 домовленостей та плануємо багато ще!

«Створення Квір Хоум - дуже вдала ідея. Щотижня відбувається декілька цікавих ігрових заходів у приємній компанії. Після першого відвідання захотілося неодмінно прийти знову», - Надія Редько, волонтерка Queer Home. 

«Спасибо, что у людей есть время и энергия для того, чтобы объединять других и помогать им общаться! Здорово, что вы есть!», - Юлія Невзорова, учасниця.

Рецепт успіху опублікований в межах конкурсу для представників місцевих громад на кращий рецепт успіху «Успішні приклади залучення громадян до розвитку громади», який триватиме до 22 вересня 2015 року. Ваші коментарі наближують учасників до перемоги!

Контакти

Коментарі

Ніна Няк   3143 дні тому   #  

Я дуже рада, що в моєму місті з'явився такий центр, його дуже не вистачало!

  •   Пiдписатися на новi
Татеішвілі Реваз   3137 днів тому   #  

Дякую за підтримку! Дуже сподіваюся, що і далі ми зможемо разом розвивати цей центр.

  •   Пiдписатися на новi
1   3143 дні тому   #  

Проект лише нещодавно отримав приміщення, в якому, власне, і відбуваються різноманітні заходи, однак результат вже помітний. Люди приходять, знайомляться, спілкуються. Це чудова платформа для втілення власних проектів, оскільки Квір Хоум відкритий для співпраці як з організаціями, так і з окремими відвідувачами. Будь-хто може ініціювати проведення майстер-класу чи будь-якого іншого закладу, виступити лектором. Одною з рис, які відрізняють Квір Хоум від десятків інших подібних платформ, є те, що відвідування є абсолютно безкоштовним. Щоб прийти і провести час в приміщенні, вам не потрібно нічого сплачувати. Діяльність проекту націлена на соціалізацію, в першу чергу Квір Хоум цікавлять саме люди, тож до інтересів відвідувачів тут завжди прислуховуються. Наприклад, під час ігроднів саме відвідувачі вибирають ігри, а перед кіноднем зазвичай проводиться голосування, в якому кожен може вибрати для перегляду той фільм, який його більше всього цікавить.

  •   Пiдписатися на новi
Татеішвілі Реваз   3137 днів тому   #  

Це все лише завдяки крутим волонтерам, які працюють над розвитком центру))

  •   Пiдписатися на новi
Елена Сандул   3143 дні тому   #  

Queer Home - это не просто хорошая идея, но и успешная реализация. Это место, где каждый чувствует себя услышанным и понятым, где принимают тебя без поправок и оговорок. Такое пространство нужно в каждом городе!
Желаю успехов в развитии!

  •   Пiдписатися на новi
Татеішвілі Реваз   3137 днів тому   #  

Спасибо за пожелания, приходи к нам в гости чаще))

  •   Пiдписатися на новi
Кримський Рафаель   3143 дні тому   #  

QUEER HOME - это место, где чувствуешь себя как дома. Там можно пообщаться с людьми, поиграть в игры, послушать интересные лекции, привести друзей, посмотреть фильмы. Там всегда весело и интересно.

  •   Пiдписатися на новi
Татеішвілі Реваз   3137 днів тому   #  

Будем рады услышать и пожелания для развития. Ведь только благодаря критическому подходу можно находить возможности улучшаться!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.