bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олена Даниленко: «Ми налагодили бізнес і отримали клієнтів, готових замовляти наші послуги»
30.03.2015

Учасниці проекту «Розвиток жіночого підприємництва в Україні», що реалізується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Всесвітньої Єврейської Допомоги (WJR), активно застосовують отримані на тренінгах знання, втілюючи ідеї в життя. Сьогодні ГУРТ презентує історію успіху Олени Даниленко, підприємиці з Черкас, яка розвинула свою справу й не збирається зупинятися на досягнутому. У планах – додати нові послуги, залучити інвестиції, збільшити продажі.

***

Сьогодні у нас працює майстерня з ремонту та виробництва м’яких меблів, також розпочали рухатися в новому напрямку та розробляти корпусні меблі. На сьогодні маємо трьох працівників та одного учня. Найближчім часом плануємо взяти ще двох учнів, адже, вивчивши ринок споживача, розуміємо – що обсяг робіт зростатиме. Цьому сприяє реклама та позитивні відгуки клієнтів про якість і цінову політику наших послуг.

Усе почалося в 2012 році, коли на базі організації ЛЖВ «Від серця до серця» відкрили Центр реінтеграції для безпритульних осіб та представників уразливих груп населення. На той момент Центр не отримував жодної фінансової підтримки, а керівництву організації доводилося постійно залучати кошти на забезпечення харчуванням, медикаментами й засобами гігієни осіб, які користувалися його послугами. З 2013 року міська влада надала фінансову підтримку на оплату комунальних послуг та оренди приміщення. Під час роботи Центру ми побачили необхідність у працевлаштуванні його клієнтів та переході на самозабезпечення.

Відтоді у нас виникла ідея створити соціальне підприємство на базі організації задля створення нових робочих місць. У 2013 році ми взяли участь у конкурсі соціальних проектів на місцевому рівні та отримали 60 тисяч гривень від Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради та 16 тисяч гривень від ВМ ЛЖВ на створення майстерні з ремонту та перетяжки меблів. Ми знайшли двох майстрів із виготовлення меблів, які погодилися допомогти нам у налагодженні робочого процесу та навчанні осіб, які тимчасово знаходилися в Центрі реінтеграції.

Основною метою цього бізнесу є забезпечення сталої системи надання соціальних послуг організацією на рівні області. Участь у тренінгах, які проводив Ресурсний центр ГУРТ, надала мені можливість отримати практичні знання в сфері побудови бізнесу й ефективніше розвивати наше підприємство.

Найважчим було знайти ринок збуту продукції, але завдяки тренінговій програмі «Розпочни свій бізнес» ми зрозуміли, що рухаємося в правильному напрямку. Спочатку спрацювало «сарафанне радіо», потім ми розробили рекламні візитки, зараз працюємо над власним інтернет-сайтом. Все це принесло клієнтів, які готові замовляти наші послуги.

Контакти

Коментарі

Олічка Мороз   3223 дні тому   #  

цікаво подивитися результати далі

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.