bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від Святого Миколая
02.01.2014

Історія появи дуже давня, важко сказати коли в перший раз Святий Миколай зайшов в першу хату, щоб подарувати маленьким діточкам радість.

Минулого року благодійник вирішив відвідати місто Бучач і разом з волонтерами організувати незабутнє свято, особисто поспілкуватися з тими дітьми, яким важко в цьому житті і своїми словами та діями всилити їм добро та віру у чудо, яке присутнє в кожній хвилині нашого життя. Для цього мали зібрати іграшки, одяг, канцтовари, солодощі. На фабриці сформувати їх у подарунки і 18 грудня рознести пакунки безпосередньо до кожної дитини.

Інгредієнти

Організувати  проект відразу зголосився Молодіжний портал Бучача. Вони вже мали досвід подібних заходів та й до того ж в їхніх серцях відчувався вогонь. Для кращої реалізації поставленої мети вирішили приєднатися до Всеукраїнського проекту «Миколай про тебе не забуде!», координатором якого є  МГО «Академія української молоді» у Львові.

На наші пропозиції допомогти відгукнулися різні установи, організації та багато простих людей. Відділ освіти Бучацької РДА, який по школах видав наказ про збір подарунків (іграшок). В кінці, як виявилося, це стало одним з основних джерел допомоги.  Бучацький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з яким легко працювалося, відчувалося бажання допомогти. Спільними зусиллями був складений список потребуючих, за їхні кошти закуплені 50 солодких подарунків, а також, основне, працівники служби стали провідниками на маршрутах. Відділ сім’ї та молоді, який на себе взяв всі канцелярські витрати: папір, друк матеріалів, скотчі, бейджики, ватмани та інші речі, які критично потрібні канцелярії Святого Миколая. Центральна бібліотека, яка приймала речі від благодійників. Місцеві ЗМІ, які з радістю інформували свою цільову аудиторію. Керівництво однієї політичної партії, які не забажали реклами. Як було сказано на початку проекту: ми забезпечуємо транспорт! Так і відбулося у вирішальний час, 5 основних машин і 2 в резерві. Всі благодійники, які добровільно приносили одяг, іграшки, солодощі, книги; люди, які ділися коштами на організаційні витрати.

І звісно основний інгредієнт це волонтери – помічники святого Миколая. Зголошених було більше 80 чоловік, які допомагали розповсюджувати інформацію, збирати речі, працювали на фабриці, пакували подарунки, безпосередньо розносили до діточок та багато-багато іншого.

Спосіб приготування

Молодіжним порталом був прописаний опис проекту, розроблені буклети (один для школярів – потенційних помічників, другий для всіх інших людей), створена афіша.

Залучившись підтримкою співорганізаторів (на це пішла велика частина потрачено часу) - розпочалося оформлення фабрики святого Миколая. Своє приміщення люб’язно надала «Просвіта». Тут кожен день працювали помічники Св. Миколая, прикрашали приміщення, зустрічали діточок, співали разом з ними пісень, готувалися до головних днів проекту. Паралельно на Фабрику зносилися зібрані речі. Були визначені списки потребуючих дітей, закуплені солодкі подарунки і 17 числа відбулося сортування. Для того щоб встигнути запакувати всі подарунки помічникам довелося працювати до опівночі.

Коли настало 18 грудня, ні холод, ні закурені дороги, ні замерзлі машини - ніщо не завадило Святому Миколаю добратися до дітей. Було сформовано 6 маршрутів, які включили в себе місто Бучач, та шість навколишніх сіл. Група складалася з Святого Миколая (підготовлений хлопець у костюмі), провідник (працівник соц. служб), водій, 1-2 помічника та фотограф. 

Вертаючись з маршрутів люди були змучені, замерзлі, голодні і в цей же ж момент вони були щасливі. Одночасно важкість на серці, що є так багато бідних дітей, хворих, без батьків, з поганими умовами життя і радість, що ми змогли принести їм усмішки, піклування та віру.

Наступного дня 19 грудня в центрі міста о 12 годині відбувся флешмоб в ході якого помічники Св. Миколая усім перехожим дарували цукерки. Метою було створити атмосферу свята, привітати мешканців з днем Св. Миколая, а також принести перехожим щиру усмішку на їхні обличчя.

Повернувшись додому Святий Миколай написав кожній дитині, з якою познайомився 18 грудня. До конверта поклав особистого листа, фотографію зустрічі та образок Св. Миколая, прибив іменну печатку та розпорядився помічникам віднести діточкам.

Цей проект став яскравим прикладом об’єднання різних людей, кожен зі своїм ресурсом - заради однієї мети! Заради дітей!

 

Контакти

  • Ліщинський Мирослав
  •  [email protected]
  • (098) 60 40 551
  •  vk.com/m.lishchynskyy

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.