bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху: «Рада євроклубів Кіровоградщини - гарні ідеї та реальна підтримка»
10.01.2014

Для успішної діяльності необхідні гарні ідеї та реальна підтримка - так вважають у Раді євроклубів Кіровоградщини. 

У рамках місяця політичної активності на порталі ГУРТ пропонуємо познайомитися із рецептом успіху проекту!

Історія виникнення

Рада євроклубів Кіровоградщини заснована у 2009 році при Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості. Головою було обрано керівника євроклубу «Надія», методиста КОЦДЮТ - Олену Арутюнян. Ідея такої спільної діяльності сподобалась вихованцям та керівникам євроклубів. Молодь запропонувала емблему та гасло, що вже п’ятий рік символізують діяльність нашої Ради. Спільно ми вирішили щорічно проводити зустріч євроклубів Кіровоградщини, під час якої обмінюватись досвідом роботи, ділитись ідеями та отримувати можливість знаходити партнерів та спонсорів для їх реалізації. Сьогодні ми розуміємо - наша діяльність має успіх, адже про це свідчать: активна діяльність 65 євроклубів у Кіровоградській області, реалізація багаточисленних локальних проектів, а найголовніше – це друзі по всій Україні. Час настав – майбутнє за нами!

Інгредієнти

Для успішної діяльності необхідні гарні ідеї та реальна підтримка. До активу нашої Ради євроклубів Кіровоградщини потрапила небайдужа, активна, творча молодь та їх керівники. З кожним місяцем до нашої роботи долучається все більше і більше євроклубів та волонтерів, які сприяють нашій діяльності.

Методичну та інформаційну підтримку нам надавали:  Рада Європи, Українська асоціація європейських студій, Громадська ліга «Україна – НАТО», Представництво ЄС в Україні - це і література, і призи, і різноманітні проекти та конкурси. У Кіровограді  ми активно співпрацюємо з  Центром Європейської Інформації, ГО «Молодіжне громадське об’єднання «Центр», Управліннями обласної держадміністрації, місцевою радою, Кіровоградським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. В.Сухомлинського, освітніми навчальними закладами.  Завдяки Сергію Штукаріну ми завжди є в курсі всіх подій – як в нашій країні, так і за кордоном. Він дійсно вміє об’єднати і зацікавити активних та креативних людей та особисто підтримати наші заходи та проекти.

Спосіб приготування

Ми збираємось кожну останню п’ятницю місяця та завжди плануємо  заходи і етапи нашої діяльності, яка дозволяє  молоді організовувати дозвілля, знайомитися з новими людьми, реалізувати свої інтереси. Підтримка дитячого сиротинця «Наш дім», дитячого притулку «Надія», допомога будинку літнім самотнім людям «Одинокий самарянин», екологічні проекти з розбудови паркової зони біля місцевих водоймищ, благоустрій дитячих майданчиків, встановлення  контейнерів для використаних батарейок та ще багато цікавих та актуальних проектів підтримано і потім реалізовано завдяки нашій  програмі «Ярмарок проектів євроклубів Кіровоградщини».

Протягом п’яти  років ми встановили зв’язки між Радою євроклубів Кіровоградщини та іншими євроклубами нашої країни, проводили виставки фотографій, малюнків, плакатів, випускали стінгазети про різні країни, конкурси літературних творів. Ми навчились проводити тренінги, ігри, круглі столи, дискусії, семінари, конкурси і вікторини. Наші євроклубівці брали участь в різних Міжнародних, Всеукраїнських та регіональних проектах та ставали переможцями. Наразі молодь співпрацює з волонтерами з різних країн Європи та Корпусу Миру в Україні. Завдяки нашій партнерській діяльності, перед активними учасниками євроклубів відкрилась реальна можливість мандрувати у інші країни Європи та пільгового навчання в університетах Євросоюзу.

Контакти шеф-кухаря

Олена Арутюнян – голова Ради євроклубів Кіровоградщини, методист з міжнародних зв’язків та партнерства Кіровоградського обласного ЦДЮТ

м. Кіровоград, вул. Калініна, 36 [email protected] +380501725751

 

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Контакти

  • Олена Арутюнян
  • м. Кіровоград
  • вул. Калініна 36
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.