bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Хмарні сервіси Амазон допомагають ГО «Бахмутська Фортеця» захищати інформаційні ресурси
19.10.2024

Діяльність громадської організації «Бахмутьська Фортеця» розпочалася ще у 2014 році, коли її учасники активно надавали допомогу українським військовим, внутрішньо переміщеним особам, а також організовували акції на честь державних свят і пам’ятних дат. Організація швидко стала важливим осередком громадської активності, допомагаючи не лише у складні часи, але й працюючи над розвитком громади та формуванням демократичних цінностей. Основна місія «Фортеці» полягає в тому, щоб влада була підзвітною громадянам, а мешканці громади могли брати активну участь у її розвитку.

Фото з архіву ГО «Бахмутська Фортеця»
 

Сьогодні, у важкі часи повномасштабної війни, «Бахмутська Фортеця» зосередилася на підвищенні громадянської активності та свободі слова. Навіть без фізичної присутності громади в Бахмуті, організація продовжує виконувати важливу інформаційну та координаційну функцію.


Ганна Бокова, голова ГО «Бахмутська Фортеця», розповідає: «Наша діяльність значно змінилася з початком повномасштабного вторгнення. Сьогодні головний фокус організації — це інформаційна підтримка громади, адже місто Бахмут зруйноване. Головна потреба бахмутян, які були вимушені переїхати – це житло, і ми намагаємось підняти це питання на громадський рівень. Також ми порушуємо питання відновлення міста, пам'яті про загиблих та проводимо опитування, щоб дізнатися думку людей про майбутнє нашого регіону».

Фото з архіву ГО «Бахмутська Фортеця»

Один із головних проєктів організації — медіапортал Бахмут IN.UA. І саме безпека цього ресурсу стала новим викликом для організації. В день святкування міста російські хакери здійснили атаку, заблокувавши онлайн-ефір і замінивши його на радянський контент. Після цього, виникла гостра потреба в посиленні інформаційної безпеки.

Ганна Бокова зазначає: «Завдяки TechSoup Україна ми змогли вирішити проблему з кібербезпекою. Тепер ми використовуємо виключно ліцензійне програмне забезезпечення, зокрема Windows Pro, захисні програми і впроваджуємо системи паролів. Зараз ми працюємо над переходом на сервер Amazon, щоб забезпечити ще більший рівень захисту. Це критично важливо, адже без належної безпеки можна втратити всю інформацію та ресурси, над якими ми працювали роками. Робота в умовах війни змусила нас задуматися про ті аспекти, які раніше здавалися не такими важливими», – наголошує пані Ганна.

Підтримка інформаційної безпеки стала пріоритетом організації, оскільки вона веде активну роботу з розвінчання російської пропаганди. Це спровокувало нові виклики, але одночасно підштовхнуло до пошуку нових рішень для посилення безпеки.

Також організація відкрила ще один інформаційний ресурс Вільногірськ IN.UA, який висвітлює події громади на Дніпропетровщині та сприяє її розвитку. Влітку цього року, у співпраці з мисткинею Тетяною Богуславською та за підтримки фонду «Ізоляція», було створено публічний виставковий простір «Берег_Ти».

Фото з архіву ГО «Бахмутська Фортеця»
 

Підсумовуючи, «Бахмутська Фортеця» продовжує свою місію навіть у надзвичайних умовах війни, адаптуючи свою роботу до нових викликів та забезпечуючи безпеку своєї діяльності за допомогою TechSoup Україна в інформаційному просторі.

 

 ***

Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України TechSoup Україна відкриває нові можливості використання ІКТ для підвищення ефективності суспільно-корисних ініціатив. TechSoup Україна впроваджується Ресурсним центром ГУРТ з 2016 року. За цей час українські неприбуткові організації отримали пільгове програмне забезпечення на суму понад 1 мільйон доларів. Каталог доступного для українських неприбуткових організацій пільгового програмного забезпечення забезпечує усі основні управлінські та комунікаційні потреби. Пам’ятайте, використання ліцензійного програмного забезпечення отриманого на пільгових умовах через TechSoup Україна – це завжди ВИГОДА, БЕЗПЕКА та ЕФЕКТИВНІСТЬ. Зареєструйте свою організацію на платформі TechSoup Україна і користуйтеся усіма перевагами пільгового програмного забезпечення від провідних світових виробників!


Читайте більше історій на порталі ГУРТ




Матеріал підготувала Юлія Котелевська

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.