bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошуємо українські організації розвивати міжконтинентальні культурні зв’язки
17.10.2018

Молодіжна організація «СТАН» запрошує українські організації та інституції долучитись до міжнародного мультимедійного проекту «Міст». Мета проекту – за допомогою кіно сприяти культурному обміну між Україною та Суданом.

Молодіжна організація “СТАН ” запрошує українські організації та інституції долучитись до міжнародного мультимедійного проекту “Міст”. Мета проекту – за допомогою кіно сприяти культурному обміну між Україною та Суданом – країнами, настільки віддаленими одна від одної, що, фактично, перебувають в інформаційній  ізоляції.

У листопаді в рамках українсько-суданського “Мосту” до нашої країни приїде журналіст та режисер Ясир Фаїз. Близько 9 років Ясир створює можливості для молоді в Судані. Його організація “Filmmaking For Children Initiative” допомагає початківцям швидко опанувати основи режисури і зйомки, розвинути лідерські якості, зробити свої перші кроки у виробництві кінофільмів. Підтримує молодих фільммейкер(ів/ок ) не тільки на етапі знімань, а й на етапі презентації кіно-робіт.

Суданський режисер здійснить візит в Івано-Франківськ, де разом зі співорганізаторкою проекту, культурною менеджеркою Фарою Альз проведе кількаденний воркшоп на тему правозахисного кіно. Молоді активіст(к)и  з усієї України матимуть шанс повчитись за особливою методикою Ясира Фаїза, отримати базові знання про принцип недискримінації та протидію расизму, розпочати власний кінопроект.

Воркшоп відбудеться у креативному просторі Multimedia Lab, що є частиною сучасного інноваційного центру Promprylad renovation. Основні напрями діяльності простору – візуальна освіта та виготовлення мультимедійних продуктів. На момент старту проекту тут почнуть діяти дві постійні навчальні програми: школа анімації та школа AR, а невдовзі з’являться фото- і кіношкола. Multimedia Lab є одним з перших регіональних партнерів “Мосту”.

Крім Івано-Франківська Ясир планує відвідати щонайменше 4 українські міста. Зараз триває пошук регіональних партнерів. Аби приєднатись до проекту, організація або інституція має 1) розробити план заходів за участі режисера (міні-воркшопи, кіно-покази, дискусії), 2) подбати про організаційні питання пов’язані з його перебуванням у місті. Організації та інституції, чиї пропозиції будуть підтримані, зможуть обрати одну активну молоду людину, яка гарантовано візьме участь у воркшопі в Івано-Франківську.

Якщо хочете щоб суданський режисер відвідав ваше місто, пишіть нам на адресу: [email protected]

У листі надайте таку інформацію:

  • Скільки днів триватиме візит режисера у Ваше місто;
  • Імя, прізвище, контактні дані людини, котра супроводжуватиме Ясира в місті
  • Де проживатиме режисер під час візиту (витрати на проживання покриваються коштом програми TANDEM);
  • Де харчуватиметься режисер під час візиту;
  • Список заходів та кількість зустрічей в рамках візиту. 
  • Імя, прізвище, контактні дані перекладач(а/ки ) з англійської мови

Проект “Міст” реалізують Молодіжна організація “СТАН ” (Івано-Франківськ, Україна) та Filmmaking For Children Initiative (Хартум, Судан)  в межах міжнародної програми “TANDEM”.

У разі виникнення запитань, пишіть на пошту, або звертайтесь за телефоном.

Контактна особа:

Юлія Лавер

[email protected]

+380686200608

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.