bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Приєднуйтеся до співтворення віртуального музею культурного життя Луганська
22.07.2016

Команда культурних активістів і дослідників запрошує всіх охочих долучитися до спільного творення віртуального музею «Luhansk’s Art & Facts», що розповідатиме про культурне й громадське життя Луганська 2004 – 2013 років. 

Запрошуємо митців, громадських активістів, учасників мистецьких подій і всіх, хто готові поділитися матеріалами і спогадами про культурне й громадське життя Луганська 2004 – 2013 років, долучитися до створення віртуального музею «Luhansk’s Art & Facts». Метою музею є врятувати історичну й культурну спадщину Луганська від знищення та забуття, а також спростувати стереотипи про культурний нігілізм мешканців Сходу України. Проект є відкритим – співавтором експозиції може стати кожен!

Багато з нас втратили своє місто, друзів, роботу, справу, якою горіли. Але спогади про Луганськ залишаються яскравими. Того квітучого абрикосового міста не повернути. Занадто багато активних і творчих людей були вимушені покинути свою малу батьківщину. Але ми й досі маємо шанс зберегти наші спогади про Луганськ і про творчу атмосферу, що часом наповнювала місто. Відтворити той «внутрішній Луганськ» з активістами й митцями, концертами та виставами, тусівками й чаюваннями, з літаками в авіаційному музеї та андеграундною атмосферою арт-кафе «Чиллаут “Донбасс”». Лише ми, власноруч, зможемо створити справжній музей Луганська й відкрити «внутрішній Луганськ» для тих, хто з ним не встиг познайомитися.

Щоб передати артефакти до колекції Віртуального музею, потрібно зв’язатися з організаторами проекту, заповнити опис артефакту (прикріплений файл) і обов’язково дати згоду на використання матеріалів, заповнивши форму.

З усіма запитаннями пишіть на скриньку: [email protected]

Збір артефактів здійснюється в рамках проекту «Luhansk’s Art & Facts – Збереження культурної спадщини Донбасу». Проект реалізовують спільно Goethe-Institut Ukraine та Молодіжна організація СТАН за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина та за консультативної  підтримки музею Friedrichshain-Kreuzberg в Берліні.

Що таке артефакт?

Артефакт може бути книжкою, картиною, фільмом, культурним чи громадським рухом, значущою локацією, особистістю, подією. Усі події мають відбуватися в Луганську, люди – мешкати й працювати в Луганську, рухи – бути активними в Луганську, об’єкти – створені в Луганську з 2004 по 2013 роки. Якщо запропонований вами артефакт є книжкою, фільмом, картиною чи іншим фізичним об’єктом, не обов’язково передавати його кураторам проекту, достатньо описати об’єкт за алгоритмом, який знайдете нижче, у випадку книжки – надати зіскановану обкладинку і 10 перших сторінок.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.