bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Регіональні партнери в рамках проекту «Відкрите місто»
08.08.2014

Фонд Східна Європа нагадує про проведення конкурсу з відбору регіональних партнерів в рамках проекту «Відкрите місто». Всі активні громадяни відтепер мають змогу допомогти громадським організаціям зі свого міста перемогти у конкурсі. Дізнайтесь як на сторінці проекту у Facebook. До закінчення конкурсу залишився рівно тиждень.

Проект «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» спрямований на запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізацію самоорганізації громадян. Проект реалізується за підтримки Фонду Ч.С. Мотта (США). Крім того, підтримку проекту надав ДТЕК для поширення на території присутності компанії. Очікується, що за результатами другого етапу проекту, будуть вироблені пропозиції та рекомендації для подальшого масштабування проекту на інші регіони. Крім того, регіональні партнери співпрацюватимуть з Фондом задля забезпечення сталості проекту після завершення другої фази проекту. 

В рамках першої фази проекту, що тривала в 2012-2013 рр., була розроблена інтерактивна веб-платформа «Відкрите місто», яка дала можливість громадянам привертати увагу до актуальних проблем своїх громад, а місцевій владі - оперативно реагувати на ці проблеми. На даний час у проекті беруть участь місцева влада і громадські організації – регіональні партнери з 6 міст України, і ще 8 міст перебувають на різних стадіях приєднання. З переліком міст, що беруть участь в проекті, можна ознайомитися на веб-платформі «Відкрите місто» в Розділах «Команда» і «Контакти». 

Завданням другої фази проекту, яка триватиме до серпня 2015 р., стане розвиток можливостей інтерактивної веб-платформи для налагодження більш результативної взаємодії громадян і місцевої влади, а також запровадження функціональних можливостей для самоорганізації громадян навколо вирішення проблем. 

До участі в конкурсі з відбору регіональних партнерів проекту «Відкрите місто» запрошуються громадські організації та асоціації, органи самоорганізації населення, благодійні фонди та фонди розвитку громад спільно з партнерськими органами місцевого самоврядування. Організації, що зацікавлені в участі в конкурсі, повинні надіслати заявку у ФСЄ до 15 серпня 2014 року. Ознайомитися з умовами конкурсу та завантажити аплікаційну форму можна на сайті

Контакти

  • www.eef.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.