bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cоціально-комерційний проект “Інтернет в кожне село” запрошує до участі
18.04.2014

На сьогоднішній день ні для кого не секрет, що соціальною діяльністю на голому ентузіазмі займатися дуже складно. По-перше, не багато людей розуміють сенс і необхідність цієї діяльності. По-друге, у ініціативних груп і у громадських організацій часто не вистачає ресурсів для реалізації своїх благородних соціальних намірів, при цьому на одному волонтерстві далеко не заїхати. Бюджетних грошей ніколи і ні на що не вистачає, до того ж керівництво районних і обласних адміністрацій/рад занадто довго розгойдується в плані допомоги. 
 
Члени нашої громадської організації “Перлина Бугу” (Миколаївська область) почали міркувати, яким би чином можна було б приносити людям користь і, тим самим, отримувати кошти для залучення персоналу задля більш продуктивної соціальної діяльності і розширення організації.
 
Була розроблена об’ємна концепція соціально-комерційного проекту “Інтернет в кожне село”. Цей проект в цілому спрямований саме на сільський сектор і дозволить з одного боку забезпечити сільських жителів недорогим, швидкісним, безлімітним доступом до мережі Інтернет. При цьому сільські школи, сільські ради та інші бюджетні установи будуть обслуговуватися безкоштовно. З іншого боку з’явиться незалежний автономний щомісячний прибуток, який буде служити серйозною опорою в розвитку кожної громадської організації і допоможе без особливих проблем розвивати інші напрямки соціальної діяльності. При цьому повною мірою буде оплачуватися праця персоналу, що безумовно буде добре стимулювати. Це при тому, що буде наповняться податками місцевий бюджет.
 
Концепція зазначенного проекту передбачає комплексний підхід. Це взаємодія з:
 
  • Профільними державними установами. Такими, як Мінекономрозвитку України, Держагентство з інвестицій та управління національними проектами України, Держагентство з питань науки, інновацій та інформатизації України і т.д.;

 

  • Всеукраїнськими та міжнародними фінансовими компаніями і Фондами, які можуть надавати інвестиції або пільгове кредитування. Як правило, забезпеченням фінансування є держ. гарантії та інші інструменти. При цьому обсяги фінансування коливаються в рамках від 200 тис. Євро і до 500 млн. Євро.;

 

  • Середнім і великим бізнесом - підприємствами, які можуть надавати фінансову підтримку в рамках корпоративно-соціальної відповідальності;

 

  • Місцевими громадами.
 
Реалізувавши даний проект у себе в регіоні, кожна організація зможе щомісяця накопичувати кошти у розмірі $ 4 000 - $ 5 000 на 1000 абонентів (це, в середньому, 1 - 2 села), які можуть бути розподілені частково на оплату праці і частково на благодійні та соціальні цілі. І це при тому, що люди будуть сплачувати максимум 80-90 грн./місяць за 30-50 Мбіт/сек. До того ж специфіка волоконно-оптичних мереж полягає в тому, що у них велика пропускна здатність. Тобто, якщо через 2-3 роки людям знадобитися замість 50 Мбіт/сек - 200 Мбіт/сект то ніяких проблем не виникне. Аж до 10 Гбіт/сек і навіть вище. В багатьох селах/селищах України вже розташовано безліч сільських котеджів і “VIP зон”. І заможні мешканці цих садиб безсумнівно нададуть підтримку. Концепція розроблялася таким чином, що можна буде підключати навіть самі віддалені від районних/областніх центрів та малочисельні села/селища.
 
Ми вже встановлюємо зв’язок і проводимо консультації з установами, які фінансують подібні інвестпроекти і є результати. Кожна організація у своїй “сільській зоні обслуговування” може реалізувати цей проект. Все, що необхідно - це згуртуватись всім разом і спільно закликати як місцеві, так і центральні органи влади піти нам на зустріч. Також потрібно спільно підготувати зведенний інвестиційний проект разом з інвестиційною пропозицією задля налаштування взаємодії з Мінекономрозвитку України. І справа не стосується “випрошування” грошей з бюджету. Є цілком законні державні механізми, які сприяють вирішенню таких питань на досить глобальному рівні. 
 
Члени нашої організації з задоволенням поділяться усіма “секретами” проекту і скоординують кожну організацію, яка побажає співпрацювати. 
 
Тож просимо усіх зацікавлених активістів звертатися до нас.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.