bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект для організацій міст Криму «Агенти міських перетворень» шукає партнерів
13.02.2014

Хочеш, щоб місто, в якому ти живеш, було комфортним, цікавим та безпечним?

В тебе є однодумці?

Ви готові діяти?

Центр регіонального розвитку «Топ-Кая» відкриває проект  «Агенти міських перетворень» і запрошує до участі партнерів з кримських міст.

Події останніх місяців активізували дискусії щодо цінностей та стандартів українців, прав людини, стосунків між державою та людьми, ролі громадських об’єднань в нашій країні. Багато хто усвідомив необхідність змін, і новий проект – це можливість обговорити та втілити ці зміни у своєму конкретному місті.

5 партнерських організацій (або ініціативних груп), і відповідно 5 міст, будуть відібрані на конкурсній основі для реалізації місцевих проектів з адвокації міських перетворень за інформаційної та експертної підтримки Центру регіонального розвитку.

ЩО ТАКЕ “АДВОКАЦІЯ МІСЬКИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ”?

У нашій країні поширена хибна думка про те , що ініціатива зміни міста на краще (особливо в питаннях міської інфраструктури ) повинна йти від міської влади. Це не так. Навіть ефективна міська влада - лише виконавець, і її завдання - відповідати на виклики ситуації. Ремонтувати, прибирати, утримувати в належному стані… Якщо запиту на “комфортне місто” від самих жителів не буде, влада навряд чи буде про це дбати.

Адвокація, адвокасі - кампанія - це набір заходів, спрямованих на те, щоб влада почула про проблему, яка хвилює місцевих жителів, і зайнялася її вирішенням. Фактично це - “громадянське представництво” інтересів небайдужих груп населення.

ЩО ТАКЕ “КОМФОРТНЕ МІСТО”?

В рамках цього проекту ми розглядаємо комфортне місто як місто, в якому безпечно, приємно і зручно перебувати різним людям з різними потребами - підліткам і пенсіонерам, мамам з дитячими колясками і велосипедистам, людям зі слабким зором і т.д. У сьогоднішніх кримських містах, на жаль, не завжди і не скрізь комфортно навіть “середньостатистичній людині “, без фізичних обмежень і особливих потреб .

Комфортні міста завжди можна впізнати за інфраструктурою, покликаною  зробити зручним  життя людей – це об лаштовані переходи для пішоходів, спортивні та дитячі майданчики, велосипедні доріжки, місця для відпочинку і т.д.

Зміни у інфраструктурі, звичайно, потребують часу і значних ресурсів. Однак, щоб місто жило, розвивалося і ставало краще, потрібно постійно озвучувати необхідність таких змін.

ЩО ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ В РАМКАХ ПРОЕКТУ?

1) Весною у відібраних містах, при безпосередній участі партнерів, пройдуть презентації - дискусії: проект представить приклади досягнень громадян щодо зміни міського простору в Україні та інших країнах, а також проведе обговорення можливостей та перспектив перетвореннь в конкретному місті. Презентації - дискусії стануть майданчиками для обговорення сьогоднішньої ситуації і в перспективі будуть продовжені на регулярній основі.

2) На основі дискусій кожному з п’яти партнерів буде запропоновано розробити і реалізувати місцевий проект з адвокації міських змін. Орієнтовний бюджет такого проекту складе близько 12 тис. гривень. У процесі підготовки та реалізації місцевого проекту партнерам буде забезпечена інформаційна та методична підтримка у вигляді додаткового навчання із залученням необхідних експертів.

3) Восени в Криму пройде Баркемп “Агенти міських перетворень”, де зацікавлені громадяни обговорять досягнуті результати та дізнаються більше про український та міжнародний досвід у сфері міських перетворень.

ПАРТНЕРИ, ЯКИХ МИ ШУКАЄМО:

Громадські організації та / або їх коаліції, асоціації, органи самоорганізації населення, ініціативні групи і навіть окремі особи, які зацікавлені в просуванні своїх ідей щодо позитивних перетворень у місті.

Деяка перевага буде надана об’єднанням, які мають досвід впливу на місцеві органи влади, досвід роботи зі ЗМІ, залучення волонтерів та громадськості у свою діяльність і т.д. Однак, якщо ви бачите конкретну проблему в своєму місті, щиро хочете вирішити її, і вам для цього потрібні додаткові знання і навички - обов’язково подавайте заявку!

ПОДАЧА ЗАЯВОК НА УЧАСТЬ В ПРОЕКТІ:

Для подачі заявки заповніть додану анкету та надішліть її до 21.02.2014 на електронну адресу: [email protected] (тема листа - участь у проекті Агенти міських перетворень). Також анкету можна заповнити безпосередньо за цим посиланням.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.