bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зробимо адвокацію модною: запрошення до співпраці
07.08.2013

Одеська обласна організація ВГО “Комітет виборців України”, спільно з Програмою “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження” запрошують представників місцевих неурядових організацій та громадських активістів долучитися до всеукраїнської ініціативи “Адвокасі в дії”, метою якої є перетворити адвокацію на активно застосований механізм вирішення локальних проблем в Україні.

Важливим інструментом демократичних перетворень є місцеві кампанії адвокасі, які все частіше використовують громадські організації, активісти, журналісти. Проте, більшість місцевих активістів та організацій часто не розуміють поняття, змісту та ефективності адвокаційних дій, не вірять у можливість вирішити наболілі питання через адвокаційні кампанії та не здатні їх ефективно впровадити. Навчити та надихнути цих людей може поширення конкретних прикладів ефективних та успішних адвокаційних ініціатив, котрі реалізовані не в сусідніх країнах чи національного масштабу, а в таких же невеликих громадах такими ж простими активістами. Саме на поширення такого позитивного досвіду та популяризацію успішних практик і направлена ініціатива “Адвокасі в дії: успішні практики вирішення місцевих проблем”.

В рамках ініціативи, серед місцевих неурядових організацій будуть відібрані кращі практики реалізації місцевих адвокаційних ініціатив - т.з. “історії успіху”. Найбільш показові історії будуть поширені в ЗМІ як самостійні продукти, 15 кращих опубліковано в електронному збірнику та відображено в 2-х відеороликах. Фінальним продуктом ініціативи стане презентабельне видання з описом досвіду та успішної практики “Адвокасі в дії: як впливати на владу для вирішення місцевих проблем?” (українською та англійською мовами). Фінальним заходом ініціативи стане проведення в жовтні 2013 року в м. Одесі всеукраїнської конференції “Кампанії адвокасі для вирішення місцевих проблем: підходи, практика, перспективи”.

Запрошуємо представників місцевих неурядових організацій та громадських активістів з усіх регіонів України долучитися до цієї ініціативи та презентувати наявний власний досвід проведення ефективних та успішних місцевих адвокаційних кампаній.

Для цього необхідно зробити дві нескладні дії: 1) підготувати описання “історії успіху” - реалізованої місцевої адвокаційної кампанії (за пропонованою схемою, анкета додається); 2) направити підготовлену “історію успіху” на електронну адресу [email protected] з темою “Адвокасі в дії” не пізніше 10 вересня 2013 року.

Відібрані для подальшого представлення та поширення “історії успіху” не лише посприяють більш широкому впровадженню ефективних адвокаційних кампаній в Україні, але і значно підвищать імідж та авторитет самих організацій та громадських активістів.

Контактна особа для запитань і довідок: Ігор Бринош, тел. (048)7164683, [email protected].

Ініціатива “Адвокасі в дії” реалізується за фінансової підтримки МФ ”Відродження”.

Контакти

  • Одеська обласна організація ВГО КВУ
  • (048) 716 46 83
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.