bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сімферополі з’явиться альтернативна молодіжна карта
10.07.2013

Центр регіонального розвитку «Топ-Кая» спільно з програмою Волонтери ООН розпочинають унікальний проект зі створення карти молодіжної активності - "живої" карти Сімферополя.

Будь-яке місто має бути цікавим і комфортним для своїх мешканців та гостей, живим і гостинним. У Сімферополі відбувається досить багато подій для молоді, тільки, нажаль, не всі про них знають. В рамках реалізації проекту молодь зможе поділитися один з одним інформацією про цікаві місця відпочинку, навчання, особистого розвитку. Ця інформація також буде корисна кримчанам і гостям півострова, які приїжджають в Сімферополь вчитися, працювати, або подорожувати по Криму. Адже ні для кого не є таємницею, що більшість туристів вважають Сімферополь “перевалочним пунктом”, де є тільки вокзал.

На сьогоднішній день є багато успішних прикладів, як місцеві молоді люди сприяютьзмінам у своїх містах.

Наприклад, у Будапешті ви можете приєднатися до безкоштовного пішого туру містом, який проходить двічі на день англійською мовою. Ця ідея була підхоплена і в Україні, і тепер успішно втілюється у Львові, Києві та Одесі.

У Празі, завдяки молодіжної ініціативи, вже два роки безкоштовно розповсюджується карта “Act like a local”. Молоді люди самі розробили цікаві місця для відвідин, щоб іноземний турист пізнавав справжню Прагу і Чехію. Першим містом в Україні, який приєднався до молодіжної мережі для молодих мандрівників “USE-IT став Харків, так що у Сімферополя є всі шанси зайняти почесне друге місце в списку європейських міст, що мають подібну карту.

У нас є багато цікавих місць, які ми можемо показати нашим жителям і гостям: відвідати зустрічі мовних клубів “Language Exchange Clubs”, подивитися на вечірнє місто з висоти Неаполя Скіфського, пограти в мафію і настільні ігри, відвідати затишні концерти живої музики, дізнатися про таємниці Воронцовського парку, подивитися постановку в арт центрі “Карман”, і багато іншого.

Ми запрошуємо активних і ідейних молодих людей, хто хоче розвивати Сімферополь і показати наше місто нашій молоді, нашій країні, Європі і Світу.

Що ми будемо робити:

1. Створення карти молодіжної активності (липень-серпень). Всі бажаючі зможуть позначити в інтернеті місця дозвілля або навчання молоді, написати до них коментарі. Потім отримана інформація буде представлена у вигляді паперової карти Сімферополя

2. Формування команди волонтерів, молодих людей, яким цікавий Сімферополь (липень-серпень). Після навчання (лекції про цікаві історичні факти, що стосуються Сімферополя, тренінги з публічного виступу) ця команда зможе проводити неформальні екскурсії по Сімферополю для місцевих жителів і іноземних молодих туристів. Ідея неформальних екскурсій - показати не тільки традиційні пам’ятки, але також цікаві місця нашого міста, які часто залишаються без уваги

3. Поширення і популяризація карти та екскурсій, залучення студентської молоді в подібну діяльність (вересень): ми будемо проводити презентації в сімферопольських ВНЗ, відкриті екскурсії містом, поширювати карту серед місцевої молоді та іноземних туристів.

Є ідеї з приводу цих компонентів? Хочеш приєднатися до команди організаторів проекту?

Презентація та організаційна зустріч відбудеться 11 липня, о 17.00 в офісі Програми Розвитку ООН (вул. Сергєєва-Ценського, 12/4, 3-й поверх)

Для реєстрації на зустріч заповніть будь ласка коротку реєстраційну форму за посиланням або зателефонуйте організаторам. З собою приносьте ідеї та гарний настрій!

До зустрічі!!

За новинами проекту можна стежити на його сторінці.

і в соціальних мережах FB і VK

Контакти

  • Аня Захарова
  • (050) 480-60-61
  • [email protected] Діма Притуленко
  • тел. (050) 765-76-14
  • e-mail: d.pritulenko @ gmail.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.