bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Хвиля здоров’я» у Києво-Святошинському районі потребує партнерів та волонтерів
10.04.2013

НУО «Інформаційно - тренінговий центр громадських ініціатив» запрошує лідерів громадських об’єднань і рухів та просто активних і небайдужих людей будь-якого віку долучитися до збереження репродуктивного здоров’я наших співгромадян!

 «Хвиля здоров’я» у Києво-Святошинському районі Київської області

 Що це?

Соціальнийпроект по підвищенню рівня поінформованості чоловіків і жінок щодо питань збереження репродуктивного здоров’я, альтернативних методів контрацепції та профілактики розповсюдження інфекційних захворювань, що реалізовуватиметься у Києво-Святошинському районі Київської області протягом літа 2013 року

Чому це так важливо?

  • Понад 50 відсотків підлітків розпочали статеве життя у віці 14-16 років. Серед наслідків - небажана вагітність, інфекції, які передаються статевим шляхом, включаючи ВІЛ/СНІД. Захворювання на сифіліс та гонорею за останні 10 років збільшилися у 10 разів, 15% ВІЛ-інфікованих в Україні становлять особи 15-19 років. 75% вагітностей у підлітковому віці закінчується її перериванням. Офіційна статистика абортів в Україні свідчить про те, що протягом року в нашій країні проводиться від 370 до 450 тисяч таких операцій, за неофіційними  - до 1 мільйона! 15% від усіх абортів роблять неповнолітнім. Серед інших наслідків недбалості у підлітковому сексуальному житті - патології при вагітності та пологах, низький рівень здоров’я новонароджених, безпліддя.
  • Кількість абортів в Україні перевищує кількість пологів в 1,2 рази. Майже мільйон сімей не можуть мати дітей. Такими є дані експертів ООН і українських медиків. На думку міжнародних фахівців, штучне переривання вагітності залишається в Україні одним з найпопулярніших методів регуляції народжуваності.
  • Як свідчить статистика, більша половина населення, хоча б один раз стикалася із інфекційними захворюваннями, які передаються статевим шляхом. Значну її частину складають підлітки у віці від 13 до 19 років, тобто кожний четвертий підліток, який живе активним життя стикався із такими захворюваннями.
  • За статистикою, із 15 мільйонів українських пар кожна п’ята не може завагітніти самостійно. І за прогнозами, до 2050 року 39% населення нашої країни буде у віці від 60 років і старше.

 Як ми це зробимо?

  • Ми створимо волонтерську мережу, до якої увійдуть члени громадських і благодійних організацій, працівники і волонтери центрів державних соціальних служб, що діють в районі, студенти навчальних закладів і активні громадяни Києво-Святошинського району Київської області, та….
  • Разом, як повноцінні партнери, розробимо шлях «Хвилі здоров’я» так, щоб вона накрила важливою інформацією весь Києво-Святошинський район і покотилася далі по Київській області та всій країні, та….
  • Разом ми будемо навчатися: що таке  репродуктивне здоров’я, що йому шкодить і як його зберегти, та….
  • Разом ми будемо передавати ці знання знайомим, друзям, односельчанам, всім-всім  та….
  • Разом ми створимо сильну і дієву команду, що зможе спільними зусиллями покращити життя своє та життя всієї країни!

Хто нас підтримує?

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), що надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років, активно працює в Україні з 1992 р. у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор.

Одним із пріоритетних напрямків роботи USAID у галузі охорони здоров’я в нашій країні  збереження репродуктивного здоров’я населення і тому вже понад п’ять років в Україні діє програма «ЗДОРОВ’Я ЖІНОК УКРАЇНИ», яка має позитивні приклади реалізації в АР Крим, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській та багатьох інших областях України.

Якщо Ви людина з активною життєвою позицією і бажаєте стати волонтером,

якщо Ваша організація бажає долучитися до проекту,

якщо Ви хочете знати більше,

звертайтеся до Керівника проекту - Наталії Костюк (+38 050 3586393; +38 044 575 46 72; [email protected]) чи експерта проекту  - Юлії Жданової (+38 097 9227252; +38 044 219 38 65; [email protected])

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.