bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українська бібліотечна асоціація шукає партнерів для розвитку бібліотек
16.03.2013

Україна має безліч ресурсів і можливостей та знаходиться у самому центрі Європи. Розвиток потенціалу України,  його насичення залежить від інформації: освітньої, наукової, фінансової, технологічної та будь-якої іншої.

Найбільші інформаційні ресурси сконцентровані в бібліотеках. На сьогодні в Україні - 37 300 бібліотек, які обслуговують 25 млн. користувачів.

Два десятиліття громадська організація «Українська бібліотечна асоціація» представляє галузь та об’єднує бібліотеки задля їхнього розвитку.

Сучасна бібліотека – це світ нових можливостей: місце отримання нових знань і вмінь, місце для спілкування, вивчення історії свого краю і світу, доступу до інформації без кордонів і бар’єрів. Бібліотека сприяє розвитку демократії та громадянського суспільства, плеканню освіченої нації та вихованню поваги до всіх націй і культур.

Інформаційні технології та Інтернет в бібліотеках

У сучасну бібліотеку читач приходить з електронним читацьким квитком, має можливість працювати на своєму ноутбуці, користуючись безкоштовним WiFi або комп’ютерами, що знаходяться у вільному доступі, має можливість отримати електронну довідку, замовити чи переглянути необхідні видання та інформацію за допомогою веб-сайту бібліотеки.

Бібліотеки зберігають пам’ятки культурної та наукової спадщини України

Практика оцифрування друкованих творів і розміщення їх для загального користування у бібліотечній мережі активно розвивається в багатьох європейських країнах та почала запроваджуватися в Україні національними, державними, публічними, університетськими та спеціальними бібліотеками.

Бібліотеки є важливими чинниками розвитку демократії

Саме в бібліотеках громадяни отримують кваліфіковану консультаційну допомогу під час пошуку офіційної інформації та користування мережевими ресурсами органів влади і державного управління усіх рівнів, долучаються до електронного урядування та електронних послуг органів влади, державних організацій.

В сучасних бібліотеках працюють кваліфіковані фахівці, які мають спеціальну освіту та креативне мислення,  володіють технологіями  і постійно підвищують свій фаховий рівень, вивчають думку користувачів, налагоджують партнерства і запроваджують нові інформаційно-бібліотечні послуги.

Але більшості бібліотек України ще тільки належить стати такими.

Близько 67% українців, особливо мешканці невеликих населених пунктів, не мають можливості регулярно користуватися Інтернетом, необхідних техніки та навичок.

Оцифровано лише мізерну частку величезної культурної спадщини України.

Представники вразливих категорій населення потребують загальнодоступної юридичної та соціальної допомоги.

Громадяни України хочуть користуватися своїм правом на вільний і відкритий доступ до інформації.

Тому Українська бібліотечна асоціація шукає партнерів для реалізації спільних проектів, спрямованих на створення і розвиток сучасних бібліотек в Україні. 

Ви володієте знаннями та навичками, які можна застосувати в бібліотеці – приходьте до нас! Ми знайдемо зацікавлену аудиторію та затишне місце, щоби Ви поділилися своїм досвідом з іншими.

Ваш бізнес дотичний  до передплати періодичних видань, комплектування бібліотечних фондів, доступу до повнотекстових електронних ресурсів: книг, журналів, баз даних, баз знань, електронних бібліотек, модернізації матеріально-технічної бази… Співпраця з бібліотеками України зробить його ще успішнішим! 

Розвиток і підтримка сучасної бібліотеки – це внесок у наше майбутнє, майбутнє наших дітей, майбутнє України!

Українська бібліотечна асоціація – партнерство для розвитку.

Контакти

Коментарі

Володимир Купрій   4140 днів тому   #  

Дуже гарний обрано підхід в пошуку партнерів. Рекомендую скористатися можливостями.

  •   Пiдписатися на новi
Віктор Демчишин   4139 днів тому   #  

Беру на замітку. Дякую!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.