bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Партнерство в українсько-польському проекті з навчання підприємництву
15.06.2012

Вітчизняні та світові дослідження показують, що розвиток малого бізнесу в Україні є одним із вирішальних чинників, який дозволить сприяти економічному розвитку держави та самозайнятості населення в малих містах та сільських територіях.

В першу чергу необхідно зайнятися поколінням молодих людей, що вступають у доросле життя.

Ця соціальна група потребує підтримки та орієнтації на принципи вільної ринкової економіки для того, щоб бути конкурентоспроможними на ринку праці України. Навчання основам підприємницької діяльності потрібно починати змалку - зі школи.

На вирішення цієї проблеми спрямований українсько-польський проект „Ініціативна молодь – регіональна система підготовки тренерів з підприємництва для української системи освіти”.

Проект реалізується Фундацією Розвитку Місцевої Демократії, Малопольським Інститутом місцевого самоврядування і адміністрації (м. Краків) та двома українськими партнерами: Львівською обласною громадською організацією „Західноукраїнський регіональний навчальний центр” та Івано-Франківською обласною громадською організацією - Громадський Центр „Ділові ініціативи”. Фінансову підтримку проекту здійснює Міністерство Закордонних Справ Республіки Польща в рамках конкурсу «Польська допомога розвитку 2012”.

Основною метою проекту є  розробка української моделі навчання підприємництву в школах І-ІІІ ступеню Західної України. Досягнення мети дозволить підвищити активність молоді у започаткуванні економічної діяльності. Це призведе до розвитку приватного сектору, зменшення рівня бідності, а також підвищення темпу зростання робочих місць у секторі мікро- та малих підприємств.

Основна діяльність проекту буде направлена на:

  1. Розробку і впровадження методології навчання молоді у сфері підприємництва у відібраних школах на території Західної України з використанням польського досвіду.
  2. Підготовку професійної групи українських тренерів з підприємництва для проведення занять з молоддю в українських школах.
  3. Закладення тривалої співпраці між польськими та українськими освітніми та адміністративними середовищами у сфері організації і промоції навчання підприємництва у школах.
  4. Поширення корисного досвіду, пов’язаного з функціонуванням системи навчання підприємництву серед української місцевої адміністрації та освітніх і економічних середовищ.

Цільовою групою проекту є: вчителі загальноосвітніх шкіл, працівники неурядових організацій та державних установ і органів самоврядування, які займаються молодіжними проблемами в сільських територіях та малих містах Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської областей.

В цілому проект спрямований на розробку та реалізацію ефективної методології навчання молоді підприємництву, підготовку фахових українських викладачів-тренерів з підприємництва. Кінцевими отримувачами ефекту від реалізації проекту є молоді люди, які отримують нові знання, підвищать свою економічну свідомість, набудуть навиків адаптування до сучасного ринкового середовища. А освітні установи отримають підготовлених фахівців у сфері навчання підприємництву, розроблену методологію навчання, професійну літературу, що значно підвищить їх привабливість та якість навчання.

Інші організації чи суспільно активні громадяни можуть долучитись до проекту, якщо вони відповідають цільовій групі та знаходяться на території проекту. Детальніше: di.if.ua

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.