bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна громадська організація ECCM запрошує до співпраці
29.08.2011

Завершила свою роботу Перша Міжнародна медіа школа «Свідомі медіа і Зцілення історичної пам’яті Холодного Яру», що проходила з 15 по 20 серпня на Черкащині. Організаторами виступили міжнародна громадська організація Громадяни Землі за Свідомі Медіа (Earth Citizens for Conscious Media – ECCM) та Національний екологічний центр України. Проведення Школи стало початком роботи над створенням міжнародної освітньої мережі зі свідомих медіа.


В роботі Школи брали участь студенти, медіа-спеціалісти, науковці та представники громадських організацій з Києва, Одеси, Краматорська, Львова, Полтави, Черкас, Москви (Росія), Більдудалура (Ісландія), Бергена (Норвегія), Мілана (Італія), Лагоса (Нігерія). Навчальний і робочий процес були побудовані за унікальною методикою, яка поєднує в собі методи:

  • системного мислення
  • міжсекторальний і міждисциплінарний підхід
  • аналіз локальних проблем на глобальному рівні
  • врахування розмаїття видів медіа для трансляції сенсів
  • міжкультурний діалог
  • польові практики
  • поєднання теоретичних знань і їх практичного втілення

Студенти досліджували медійні, екологічні, історико-культурні, соціальні, економічні, політичні, релігійні, освітні процеси регіону і їх взаємодію в співпраці із запрошеними лекторами та місцевими фахівцями. Науковці з Бергенського університету Норвегії (Роуша дьоґґ Йонсдьотір та Андрій Мірошниченко) допомагали студентам дізнатися про метод системного мислення і можливість його використання для аналізу зібраного матеріалу і виготовлення медіа продукції.

Результати роботи було узагальнено в діаграмі, яку презентували представникам місцевих освітніх організацій. Маттео Каццулані (італійський журналіст, автор книги «Помаранчева Демократія. Політична Історія України від Незалежності до президентських виборів 2010 року»), та Ірина Бондаренко (прес-секретар НЕЦУ) ділилися своїм досвідом висвітлення локальних проблем на глобальному рівні. Наталя Лашко і Оксана Калатор, творче об’єднання «МОН», м.Полтава, кобзар Тарас Силенко, Сергій Василюк, лідер гурту «Тінь сонця», Юлія Танигіна, композитор, Дарина Мірошниченко, співорганізатор ECCM, Андрій Піддубняк, відеооператор продемонстрували розмаїття видів медіа та особливості передачі сенсів за допомогою різних засобів.

Учасники Школи в безпосередньому контакті з мешканцями сіл Мельники, Медведівка, Чубівка та хутора Буда проводили журналістські дослідження і готували медіа-продукцію. В цьому їм допомагали Юрій Мельник (аспірант ЛНУ ім. Івана Франка), Маттео Каццулані та Дарина Мірошниченко. Результати роботи учасників Школи будуть опубліковані в українських та міжнародних ЗМІ.

Організатори запрошують до подальшої інтенсивної співпраці всіх, хто зацікавлений в розвитку регіону Холодного Яру та становленні свідомих медіа в Україні та світі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.