bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Формування коаліції громадських організацій за енергетичну прозорість
22.06.2011

Громадська організація “Діксі Груп” запрошує до формування коаліції неурядових організацій за посилення прозорості енергетичної галузі.

Посилення прозорості української енергетики є одним із зобов’язань, які взяла Україна перед Європейським Союзом та міжнародними фінансовими структурами. Світовий Банк, МВФ, Європейська Комісія, численні іноземні енергетичні компанії неодноразово наголошували на підвищенні прозорості фінансових потоків та прийняття рішень в енергетиці як необхідного елемента реформ. Це питання залишається актуальним до сьогодні.

Асоціація громадських організацій “ЕнергоТранспарентність”, засновниками якої є “Діксі Груп”, “Стратегія ХХІ” та Q-клуб, уже працюють над впровадженням міжнародних стандартів прозорості у видобувних галузях (Extractive Industries Transparency Initiative). Ініціатива ЕІТІ передбачає не лише посилення звітності держави і компаній в сфері видобутку нафти і газу, але і можливість контролю з боку громадськості.

Оскільки питання прозорості є актуальним не лише для видобувної, але й інших галузей енергетики, “Діксі Груп” ініціює створення всеукраїнської коаліції неурядових організацій для покращення управління енергетичним сектором в цілому, надання більш якісних послуг населенню в енергетиці, посилення звітування перед громадськістю.

Формування та робота коаліції буде відбуватись у тісній співпраці з міжнародними коаліціями за прозорість в енергетиці, зокрема Publish What You Pay (“Публікуй, що платиш”), яка вже працює з аналогічними коаліціями у 26 країнах.

Якщо Вас та Вашу організацію цікавить співпраця з міжнародними та українськими НУО в сфері енергетики, участь у всеукраїнських проектах на посилення прозорості, приєднуйтесь до ініціативи. Форма листа-підтримки додається.

Заповнений лист-підтримку разом із інформацією про контактну особу просимо надсилати за адресою [email protected]  

Хоча процес формування коаліції безперервний, лист слід подати до 30 червня 2011 року, щоб мати можливість долучитись до обговорення формату співпраці та перших кроків.

Контакти

  • Антон Антоненко
  • Діксі Груп”, ГО
  • [email protected]
  • Форма листа підтримки

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.