bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для бізнесу «Домашнє насильство НЕ приватна справа»
18.06.2024

Тренінг для бізнесу «Домашнє насильство НЕ приватна справа»

Дорогі підприємці/ниці м. Добропілля та прилеглих ОТГ, запрошуємо на онлайн тренінг 27.06.2024р.

Даний тренінг розроблений для бізнес-організацій і має на меті показати вплив домашнього насильства а на результати роботи працівниць/працівників, на стан безпеки в організації, на фінансові показники діяльності бізнесу і на роль роботодавців/роботадавиць у цьому процесі.

У 2019 році UNFPA було проведено дослідження щодо використання компаніями в Україні політик, дружніх до сім’ї, та поширеності домашнього насильства серед персоналу компаній, зокрема, про вплив явища на роботу компаній. Це дослідження показало, що від домашнього насильства потерпає четверта частина персоналу (з них 80% - жінки), а у 1/3 випадків домашнє насильство продовжується на робочому місці, чим може ставити під загрозу життя і здоров’я інших членів колективу. Також 51 % із опитаних сказали, що у випадку насильства звернуться про допомогу саме до колег по роботі чи друзів. 

Саме тому цей тренінг показує механізми, дає інструкції та поради, як діяти у таких ситуаціях та як безпечно допомогти своїм колегам по роботі і чому важливо не бути байдужими.

Під час зустрічі ми з Вами обговоримо питання:

  • Розуміння домашнього насильства. Чому воно має місце? Наскільки воно поширене. Вплив. Чому це проблема на робочому місці?
  • Попереджувальні ознаки та фактори ризику. Що хтось може зазнавати насильства. Хтось може вчиняти насильство.
  • Вжиття конструктивних та ефективних дій!  Структура ПНП/SNCit:  Побачити (See it). Назвати (Name it). Перевірити (Check it).
  • Ресурси підтримки постраждалих на рівні держави, компанії та громади.
  • Співробітництво між бізнесом та проєктом UNFPA «ВОНА хаб». Грантові можливості.
Відвідування таких тренінгів для бізнес-організацій є важливим кроком для
становлення пулу соціально відповідальних бізнесів, викорінення насильства у суспільстві, а
також розбудови економічної спроможності жінок.
 
Учасники/ці тренінгу, отримують сертифікати про його проходження.
 
Участь безкоштовна.
Реєстрація триває до 24.06.2024 року включно 
 

Місце проведення: Онлайн

Дата:  27.06.2024

Тривалість тренінгу: з 10:00 до 12:00 години 

На тренінгу буде презентація Конкурсу грантів на підтримку створення нових робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього та гендерно-зумовленого насильства у м. Добропілля. 

Розмір гранту: Загальний бюджет гранту – до 120 000 грн. Очікується, що в рамках конкурсу може бути підтримано до 5 проєктів з міста Добропілля. Очікується, що в рамках гранту мінімум 14 жінок пройдуть профільні навчання на підприємствах з метою опанування нової професії та стажування, деякі жінки будуть працевлаштовані.

Запитання щодо конкурсу приймаються до 26 червня 2024 р. до 17:00 на електрону пошту координаторка проєкту Ірина Полієктова [email protected]

 

«ВОНА хаб» проект, що реалізується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, за фінансової підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги.

Контакти

  • координаторка проєкту Ірина Полієктова [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.