bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп «Належна обачність бізнесу щодо прав людини в часи війни»
17.06.2024


 

Глобальний договір ООН в Україні разом з UNDP в Україні проведе воркшоп для бізнесу «Належна обачність бізнесу щодо прав людини в часи війни». 

Щоб виявити та запобігти ризикам порушення прав людини в бізнесі,  працювати відповідно до європейських вимог, підприємствам важливо розуміти та дотримуватися належної обачності у сфері прав людини.

Досвід життя у великій війні показав, що українському бізнесу важливо бути стійкими до викликів та мати ефективні системи управління ризиками. Водночас на тлі війни загострилась увага до заяв бізнесу про дотримання прав людини та їх втілення на практиці: у роботі з командою, клієнтами, співпраці з партнерами та громадами.

Чому це важливо? В основі будь-якого бізнесу лежить людський капітал, адже бізнес працює для людей та завдяки людям. Повага до прав людини є фундаментом стійкості та витривалості бізнесу в найбільш кризові часи. Дотримання цих принципів не лише підвищує репутацію компанії, але й сприяє залученню та утриманню найкращих талантів, а також формує довіру клієнтів.

 

Долучайтесь до воркшопу, щоб дізнатися про:

  • наявні стандарти ООН, ОЕСР, а також нове законодавство ЄС щодо корпоративної належної обачності з прав людини та особливості їх застосування у складних контекстах;

  • інтеграцію процедури належної обачності щодо прав людини в діяльність компанії: які політики мають бути, як інтегрувати процедуру на операційному рівні, які ресурси для цього потрібні;

  • досвід застосування поглибленої належної обачності з прав людини у роботі українських та міжнародних компаній;

  • обачність в роботі з партнерами з точки зору дотримання прав людини;

  • найбільші ризики для прав людини в бізнесі під час війни;

  • різницю в підходах між належною обачністю у мирний час та під час війни та як контекст формує запит на поглиблену процедуру належної обачності.

 

Серед запрошених експерток воркшопу:

- Олена Уварова, голова Міжнародної лабораторії бізнесу і прав людини, співпрезидентка Глобальної асоціації досліджень з бізнесу і прав людини, міжнародна експертка UNDP бізнесу і прав людини;

- Владислава Капліна, дослідниця Ресурсного центру з бізнесу і прав людини (Business and Human Rights Resource Centre) в Східній Європі і Центральній Азії;

- Ірена Федорович, експертка і тренерка з питань бізнесу і прав людини, директорка Центру «Соціальна дія».

 

Воркшоп відбудеться 25 червня з 15:00-18:00 у Києві. Точне місце проведення тренінгу ми повідомимо зареєстрованим учасникам та учасницям. Кількість місць обмежена.

 

Щоб відвідати захід, будь ласка, зареєструйтесь: https://bit.ly/4coK1Eo 



Цей захід організовує команда експертів та експерток Глобального договору ООН в Україні, Центру «Соціальна дія» у партнерстві з Міністерством економіки України та Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні в межах Business and Human Rights Accelerator та проєкту «Належна обачність щодо прав людини в глобальних ланцюгах поставок: впровадження Керівних принципів ООН з питань бізнесу та прав людини для справедливого відновлення», який реалізується за фінансової підтримки уряду Японії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.