bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

50 стипендій для відвідування Lviv Urban Forum
13.06.2024

Lviv Urban Forum— подія присвячена поширенню передових практик міського планування задля якісного відновлення та розвитку українських громад. Другий Lviv Urban Forum: Бути відповідальними відбудеться 27-29 червня 2024 року у Львові та стосуватиметься теми відповідальності за розвиток і відновлення українських міст.

Податись на конкурс можуть місцеві активісти_ки, які опікуються історичною спадщиною, просторовим розвитком, доступністю та іншими важливими міськими питаннями, а також архітектори_ки та урбаністи_ки, які реалізовують некомерційні проєкти для громад, керівники_ці ОСББ чи учасники_ці інших міських організацій або ініціатив. 

Подати заявку на стипендію можна за посиланням до 20 червня включно, відбір здійснюватиметься на конкурсній основі. 

Ukraine-Moldova American Enterprise Fund вже вдруге підтримує участь у Lviv Urban Forum. Це місце зустрічі урбаністів, архітекторів та фахівців у сфері містопланування та містобудування. Зараз для України вкрай важливо максимально черпати досвід іноземців. Підсилення наших українських фахівців з міст та громад, які зможуть отримати на Форумі цінні контакти, нові знання та впроваджувати їх на місцях, є ключовим. Це значуща інвестиція в українців, які будуть відбудовувати країну. Крім того, в рамках Форуму ми організовуємо спеціальну панельну дискусію за участі підлітків - випускників Урбан Руху “У міста є Я”, де обговорять питання дітей та молоді у містах.”, - зазначила Ірина Озимок, директорка Програми місцевого економічного розвитку Ukraine-Moldova American Enterprise Fund. 

Учасники_ці форму та відібрані стипендіати_ки зможуть відвідати понад 30 надихаючих лекцій та презентацій від українських і світових архітекторів та урбаністів. Зокрема,   виступи Алехандро Аравени, чилійського архітектора і лауреата премії Прітцкера, Крістофа Гантенбайна, архітектора, який втілює проєкти міжнародного масштабу, але при цьому плекає місцеві цінності, Джоани Аверлі, планувальниці Британського уряду, яка розповість про впровадження принципів і стандартів у плануванні та архітектури,  Гільми Гіліте, литовської архітектурної реформаторки навчальних просторів радянської спадку, Маркуса Цількера, австрійського архітектора, який створює об’єкти сповнені турботи про людські стосунки та спільнотворення та інших.

А також практичні воркшопи, про створення громадських просторів та гуманне міське планування. Та понад 10 урбан вилазок на сучасні міські об’єкти і простори Львова від креативно-мистецьких центрів до інфраструктурних і соціальних ініціатив, що стали вдалими зразками просторових рішень і громадських зон. 

Організовують подію Департамент архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради та ініціатива Cities4Cities | United4Ukraine

Генеральним партнером Lviv Urban є Німеччина та німецький уряд, зокрема Федеральне міністерство житлового господарства, розвитку міст і будівництва, а також Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку разом із Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, які також є співорганізаторами Конференції з відновлення України у Берліні.

Інституційний партнер — Фундація ЗМІН. Також, форум підтримують: Проєкт фонду Ukraine-Moldova American Enterprise Fund Урбан Рух «У міста є Я», Європейський Союз та Програма розвитку ООН (UNDP) в межах ініціативи «Мери за економічне зростання», Програма USAID DOBRE, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Algorytm NGO та інші. 


Стежити за новинами Lviv Urban Forum можна у соціальних мережах: Facebook,Instagram, LinkedIn

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.