bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розслідування дезінформації на YouTube — вебінар GIJN з Юлією Дукач
30.05.2024

Глобальна мережа журналістів-розслідувачів запрошує українських журналістів і дослідників на вебінар «Розслідування дезінформації на YouTube», який відбудеться 12 червня об 11:30.

Для участі у вебінарі необхідно зареєструватися за цим посиланням у Zoom.

На вебінарі дата-журналістка аналітичного видання Texty.org.ua й одна з авторів дослідження «Спіраль залежності: Як алгоритми YouTube просувають конспірологію та пропаганду» Юлія Дукач поділиться досвідом, методами, інструментами та секретами розслідування пропаганди та дезінформації на YouTube.

Протягом 75-хвилинної практичної сесії учасники разом із тренеркою:

  • досліджуватимуть різноманітні теми, гіпотези та питання, які можуть стати відправною точкою для аналізу контенту на YouTube;
  • вчитимуться аналізувати заголовки, виявляти розповсюджувачів пропаганди та аналізувати рекомендації, алгоритми й стратегії модерації платформи;
  • розглянуть різні підходи до збору даних із платформи із використанням практичних інструментів, зокрема розширення для Chrome, скрейперів, API YouTube і бібліотеки yt-dlp. ChatGPT допоможе легко створити код, зробивши ці методи доступними навіть для тих, хто не має глибоких знань програмування.

Тренерка Юлія Дукач — кандидатка наук, дата-журналістка-розслідувачка, керівниця проєкту Texty.org.ua з розвінчання дезінформації, який завоював міжнародну нагороду за журналістику даних Sigma Awards–2020 у номінації «Найкраща інтерактивна сторінка новин». Юлія також була авторкою проєкту Shades of Darkness — переможця голосування спільноти Information is Beautiful Awards–2023. Має понад 5 років досвіду викладання у сфері роботи з даними та візуалізації. Наразі викладає курс аналізу та візуалізації даних для магістрів в Київській школі економіки.

Щоб дізнатися про наші наступні заходи Глобальної мережі журналістів-розслідувачів, стежте за нашою стрічкою у Telegram і Facebook.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.