bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вебінар «Інформаційне цунамі у соціальних мережах: вчимо бути стійкими до маніпуляцій»
29.05.2024

5 червня Центр демократії та верховенства права спільно із Національним проєктом із медіаграмотності ʼʼФільтрʼʼ, проведуть онлайн-вебінар, присвячений протидії дезінформації у соціальних мережах.

Соціальні мережі – це вже не лише розваги та комунікація, а й швидкий спосіб дізнатися останні новини. На цих платформах перевіряється наша здатність відрізняти правду від брехні, перекрученої правди та емоційно забарвленої інформації, яка маніпулює нами. Інколи правда настільки нереалістична, що сприймається як фейк!

Наприклад, у 2021 році багато видань писали, що в Південній Африці жінка одночасно народила 10 дітей. Одним із першоджерел була BBC, яка отримала інформацію від мера міста, що почув її від родини жінки. BBC також посилалась на видання iNews, яке вказало, що родині чоловіка породіллі про народження розповіла його подруга. Сюжет поширив СТБ та інші українські медіа.

Як ви гадаєте, це правда чи фейк?

Ми підготували для вас дещо цікавеньке. Під час нашого вебінару провідні експертки з медіа й інформаційної грамотності та фактчекінгу занурять вас у світ маніпуляцій та навчать бути стійкими до них. Після заходу ви будете озброєні навичками медійної та інформаційної грамотності, розпізнавання фейків та дезінформації.

Запрошуємо журналістів, представників медіа, громадських діячів та представників ОГС, студентів, викладачів шкіл та вишів, а також інших активних користувачів соціальних мереж. 

Не пропустіть нагоду та отримайте знання про те, як не дати собою маніпулювати, від лекторок:

  • Ольги Кравченко, керівниці Національного проєкту з медіаграмотності ”Фільтр”
  • Альони Романюк, фактчекерки та засновниці проєкту ”НотаЄнота”

Під час заходу ви зможете поставити свої запитання та поділитися власним досвідом. Учасники, які прослухають обидві лекції, отримають сертифікат.

Кількість місць обмежена, тож поспішіть!

Дата: 5 червня 2024

Час: 11:00 – 13:30 

Місце: Онлайн – Zoom (посилання повідомимо зареєстрованим учасникам)

Для участі у заході необхідно зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/isZgwK9qkS6p68qR6 до 18:00, 4 червня.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.