bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розширення можливостей для журналісток України: Оголошення про тренінг
27.05.2024

Гендер Зед та Прес-клуб реформ, у кооперації з німецькими партнерами Deutsche Gesellschaft, започатковують серію навчально-ретритних тренінгів для українських журналісток та медійниць.

Перший з тренінгів пройде 1-5 липня (п’ять повних днів, з понеділка по п’ятницю) у Центральній Україні (Черкаська область, поблизу Умані). Усі витрати на проїзд, проживання та харчування покриваються.

Для участі у тренінгу ми закликаємо подавати заявки журналісток та медійниць, які:

 прагнуть покращити свої знання у темі протидії дезінформації, що стосується гендерної рівності та ЛГБТ+ питань;

 потребують емоційного розвантаження та покращення розуміння як боротися з вигоранням.

Фокусом нашого тренінгу буде не тільки навчання, а й емоційний ретрит для тих, хто його потребує. Тому ми запрошуємо журналісток, які у своїх матеріалах якимось чином висвітлюють тему війни та її наслідки – можливо беруть інтерв’ю у потерпілих, пишуть про людські трагедії, працюють із свідченнями постраждалих, можливо працюють на передовій або поблизу неї, можливо їздять у звільнені регіони, і т.д. Тобто усіх, хто створює матеріали про війну з власним емоційним залученням.

Організатори заходу розробили програму таким чином, щоб учасниці мали можливість покращити розуміння маніпулятивно фейкового контенту, протидії дезінформації, викликів війни для жінок, як зберегти адекватність в епоху постправди, дізнались про техніки на профілактику вигорання та розробили індивідуальний план стійкості. А також мали час на ретрит та емоційне зцілення, наскільки це можливо в нинішніх умовах.

ВАЖЛИВО. Наш проєкт – про видимість. Відтак обов’язковою умовою участі у заході є створення вами власних журналістських матеріалів по завершенню тренінгу з розміщенням матеріалу протягом місяця на вашому чи будь-якому ресурсі, до якого у вас є доступ. Це може бути стаття, відео чи фотопроєкти, лонгріди, Інстаграм-пост про становище жінок, ЛГБТ+ спільноти, про жінок на війні, про важливість турботи про ментальне здоров’я. Ви самі вибираєте фокус, об’єм та тему вашого матеріалу, головне – дотичну до тематики пройденого тренінгу-ретриту.

Матеріали будуть продубльовані в соцмережах та на сайті українських організацій з посиланням на першоджерело.

Для участі в заході необхідно заповнити форму: https://cutt.ly/3eyWFcfb

Чекаємо на заявки до 8 червня 2024 року включно (до 23:59). За умови відбору вашої кандидатури – ми зв’яжемось з вами до 12 червня. Якщо ж до чого часу ви не отримаєте від нас листа – це означає, що, на жаль, ваша заявка не була підтримана цього разу. Проте вона автоматично потрапипить до відбору на наш (такий самий) другий тренінг, який відбудеться 12-16 серпня.

#civilsocietycooperation

Контакти

  • Вікторія Талашкевич
  • тел.: +380503213919

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.