bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Креативна Європа» Україна запрошує відвідати вебінар, покликаний розвивати книговидавничий сектор
19.02.2024

21 лютого 2024 року о 12.00 представники Бюро програми ЄС “Креативна Європа” Україна проведуть вебінар про конкурс підпрограми “Культура”, який покликаний розвивати книговидавничий сектор. Його метою є підтримка 40  літературних проєктів із загальним бюджетом конкурсу 5 мільйонів євро. На цей конкурс можуть подаватися як консорціуми, так і окремі організації. 

Кому буде корисно?

  • книговидавці

  • книговидавництва

  • мережі розповсюдження книжкової продукції

  • рекламні агенції, активні у книжковому секторі

  • перекладачі

  • перекладацькі бюро 

 

Умовою конкурсу є посилення різноманіття: він підтримує твори, які написані мовами, що менше вживаються, для поширення на більші ринки в Європі та за її межами, зокрема і для молодших читачів. Також, важливим пріоритетом є підвищення рівня професійного рівня літературних перекладачів, зокрема оплати та умов праці, видимості в суспільстві.  

За цим конкурсом фінансування можуть отримати твори художньої літератури, написані мовами країн-учасниць програми ЄС “Креативна Європа”, а також латинською та старогрецькою мовами, деякими регіональними та мовами національних меншин.

Відвідайте вебінар в середу 21 лютого, о 12.00 за посиланням.

 

Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

 

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua 

[email protected] 

Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua

Контакти

  • Контакти Бюро в Україні: https://creativeeurope.in.ua [email protected] Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.