bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вебінар: Як Єдина інформаційна система соціальної сфери запобігатиме корупції у соцдопомозі?
19.12.2023

Запрошуємо представників громадських організацій та журналістів долучитись до вебінару про Єдину інформаційну систему соціальної сфери – створення системи передбачене Державною антикорупційною програмою.

До початку повномасштабного вторгнення, за оцінками фахівців галузі, близько 25% коштів державного бюджету спрямовувались державою для надання соціальної підтримки громадянам. Водночас соціальна підтримка реалізується державою різними способами: прямі грошові виплати держави; система різних типів пільг, які надаються державними та місцевими органами; соціальні послуги тощо. Механізми надання соціальної підтримки залучали 10 органів державної влади, а також 12 типів установ на місцевому рівні.

Відсутність належного обліку та прозорості у використанні коштів, передбачених у бюджетах усіх рівнів на соціальний захист для всіх категорій отримувачів соціальної допомоги, – ключова проблема, для вирішення якої створюється Єдина інформаційна система соціальної сфери.

Утім, в Україні це далеко не перша спроба запровадити систему подібного типу. Попередні спроби, наприклад Інформаційно-аналітичної системи соціального захисту та системи E-SOCIAL, не були реалізовані.

 

Під час вебінару спільно із представникам Мінсоцполітики обговоримо:

- загальну концепцію, мету створення, етапи та очікувані результати від запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери;

- запобіжники корупції, що містить Єдина інформаційна система соцсфери: облік коштів та отримувачів коштів, доступ до системи, внесення даних та ін.

Спікери:

➡ Костянтин КОШЕЛЕНКО, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;

➡ Олексій МЕЛЬНИКОВ, перший заступник директора ДП «ІОЦ Мінсоцполітики України».

 

Дата та час: 21 грудня 2023 року, 17.00 - 18.00

Платформа: Zoom

Для участі у заході заповніть анкету: https://forms.gle/ReWKxFKKQk42az9Q7

 

Проєкт реалізується за підтримки Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) – провідна антикорупційна програма в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.