Запрошуємо виробників харчової продукції на тренінг-консультацію щодо норм ХАССП (HACCP). Це система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Відповідно до законодавства, знання та виконання цих норм є обов’язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом харчових продуктів. Система дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Принципи ХАССП (HACCP) — це фокусування на ідентифікації, моніторингу та контролі небезпек в критичних контрольних точках визначених скрізь виробничий ланцюг:
- Проведення аналізу небезпечних факторів.
- Визначення критичних контрольних точок.
- Встановлення граничних значень.
- Введення системи контролю за ККТ.
- Встановлення коригувальних дій, що їх необхідно вжити, коли спостереження свідчать, що певна ККТ виходить з-під контролю.
- Встановлення процедури перевірки для підтвердження того, що система HACCP працює ефективно.
- Розроблення методів документування всіх процедур і ведення записів, пов’язаних із застосуванням цих принципів.
Разом ми розберемося з різними аспектами ХАССП, включаючи забезпечення:
- якості продукції;
- безпечності її реалізації;
- сертифікації по ДСТУ та ISO;
- впевненості у діяльності;
- стабільності виробництва;
- усунення всіх ризиків.
Коментарі