bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання спеціалістів, які працюють з дітьми «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв»
29.09.2023

Навчання спеціалістів, які працюють з дітьми, методології по роботі з новітнім освітнім інструментом психосоціальної підтримки– серією з 6 дидактичних стендів «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв». 

Оголошується конкурс на участь навчальному тренінгу по роботі з інноваційною методологією серією з 6 дидактичних стендів «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв». 

До участі запрошуються: педагоги, психологи, соціальні педагоги з Сумської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Харківської областей, які очно проводять заняття з дітьми в цільових громадах.

 Мета: Підвищити обізнаність педагогів, психологів, соц. педагогів з громад, наближених до лінії ведення активних бойових дій у питаннях психічного здоров’я та надати дієві інструменти психологічної допомоги для роботи з дітьми та дорослими. 

 У результаті тренінгу учасники та учасниці: - оволодіють комплексом базових знань щодо теми «Mental health» для провадження освітнього процесу відповідно до змісту інтерактивної освітньої виставки «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв».

- опанують інструментами методології мобільного інтерактивного освітнього інструменту  «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв»;

 - розвинуть комунікаційні навички процесу фасилітації для сприяння досягненню мети інтерактивного освітнього інструменту  «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв»;

 - відпрацюють уміння організації ефективної взаємодії з групами під час роботи на станціях інтерактивного освітнього інструменту  «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв».

Навчання відбудеться: Очно – з 25.10.2023 по 27.10.2023 р, у м. Львів, в  ПАТРІАРШОМУ КОМПЛЕКСІ за адресою: Львів, вул. Хуторівка 35 Б (https://patriarshyi.com.ua/)

Важливо!!! Організатори забезпечують проживання та харчування учасників навчання, витрати на проїзд до місця проведення тренінгу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або купейним вагоном поїзда).

Кількість учасників обмежена (20 осіб). 

Зареєструватися на навчання можна за посилання: http://surl.li/lmupr

Реєстрація триває до 15 жовтня,18.00.

У разі підтвердження Вашої кандидатури Ви отримайте лист запрошення з подальшими інструкціями до 17 жовтня 2023.

Важливо: Після закінчення навчання кожен учасник БЕЗКОШТОВНО отримає набір з 6 дидактичних стендів «Психічне здоров’я: Шлях супергероїв». По закінченні тренінгу очікується, що його учасники \ учасниці, організовуватимуть та проводитимуть заходи  у своїх школах, дитячих центрах чи осередках щонайменше один раз на тиждень з дітьми. Учасники, які пройдуть навчання також мають надати короткий описовий звіт та фото звіт,  з метою закріплення отриманих знань та навичок, а також для інформування дітей та підлітків щодо психічного здоров’я. Будь ласка, враховуйте це, коли подаєтесь для участі у тренінгу.

Ті учасники, які демонструватимуть високі показники та успіхи у впроваджені методології мають можливість на конкурсній основі отримати приємний бонус у вигляді безкоштовної екскурсії чи заходу (аквапарк, зоопарк, музей науки, тощо), разом з дітьми які брали участь у заняттях.

 

Навчання відбуватиметься за фінансової підтримки Bayer//Global – це міжнародна компанія, що працює в сферах охорони здоров’я та сільського господарства, БО БФ “Дон Калабрія Україна”.

Опис методики:

У межах проєкту експерти та експертки створили інтерактивний освітній інструмент, який навчає дітей, батьків та педагогів піклуватися своє психічне здоров’я.

«Психічне здоров’я: Шлях супергероїв» інформує учасників про засоби підтримки психічного здоров’я у повсякденному житті та кризових ситуаціях, а також навчає їх бути толерантними і допомагати людям, потребують підтримки. Особлива методика, за якою створений цей інструмент, дозволить сприймати  матеріал легко і доступно.

Дидактичні стенди відповідають всім вимогам до предметно - розвиваючого середовища вони інформативні, багатофункціональні, сприяють розвитку та формуванню пізнавальної активності; можуть використовуватись одночасно групою дітей (в тому числі за участю дорослого як партнера); мають дидактичні властивості; структура і зміст доступні дітям різних вікових категорій; забезпечує ігрову, пізнавальну, дослідницьку та творчу активність учнів, спонукає до взаємодії; окрім пізнання та інтелектуального розвитку, звертається до емоцій; залучає особистий досвід учасників, аналізує реальні ситуації з повсякденного життя. Цей метод інформує дітей про наявні засоби підтримки власного психічного здоров’я, вчить практичним прийомам стесостійкості, коупінговим стратегіям.

Цей освітній інструмент поєднує у собі елементи проблемного навчання, кейс-технології, ігрові технології. Це дозволяє забезпечити високий ступінь задіянності в навчальному процесі; взаємодію учасників між собою та педагогом; емоційність і творчий характер заняття; самостійність у прийнятті рішення; можливість набути умінь і навичок за відносно короткий термін.

Кожен стенд має свою тему, чек лист дій ведучого з покроковим алгоритмом та скриптом, дидактичне обладнання, роздатковий матеріал, аудіозаписи, відео, предмети, необхідні для виконання завдань. Об’єднує ці 6 стендів стилістичне оформлення та загальна тема. Уніфікований механізм проведення дозволить використовувати цю виставку і іншим педагогам школи при технічній допомозі навченого вчителя.

Теми, які розкриватимуть стенди: «Стрес друг чи ворог», «Керування емоціями», «Ненасильницька комунікація», «Здорові стосунки», «Вирішення конфліктів». «Мої ресурси».

На кожному стенді є QR-код, за котрим буде міститимуться матеріали для дітей (ігри, комікси, мультики), які допоможуть краще опанувати матеріал.

Ключовим тут є те, що методика занурює учасників в тему, спонукає брати активну участь у процесі вивчення питання, бути відкритими і ділитися власним досвідом у пошуку відповідей ня важливі питання ментального благополуччя.

Контакти

  • Марина Мартиненко

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.