bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс створення і запуску міні-козиних ферм (Дніпропетровська область)
22.09.2023

Новомосковська районна ГО “Перспективи” Дніпропетровської області оголошує відбір учасників/иць по розбудові міні-козиних ферм в рамках проєкта: “Козині ферми - запорука сталості та економічної спроможності малих господарств Перещепинської громади” за фінансовою підтримкою Veterinarians Without Borders/Vétérinaires Sans Frontières Canada. 

Мета даного проєкта: розвиток та зміцнення малого фермерства як способу зайнятості сільського населення та підвищення стійкості та економічної спроможності існуючих сімейних ферм та малих фермерів, а також для розвитку молочної галузі Перещепинської громади.

Географія проєкту: Перещепинська територіальна громада Дніпропетровської області, Нове Мажарове і Старе Мажарове, Нове Пекельне і Старе Пекельне, Губиниська громада, Личківська територіальна громада та інші сільські громади .

Учасники конкурсу: команди з трьох і більше осіб з числа домогосподарств (переважно жіночих або з вразливих категорій, включаючи ВПО), сімейних та малих ферм, які виявляють інтерес до розвитку молочної галузі в Перещепинській  громаді, мають наміри та здатність утримувати кіз та організовувати бізнес діяльність.

Команди (родичі /сусіди/друзі) повинні подати заявку на конкурс через google форму, мати бажання розвивати молочну галузь через розвиток козиних ферм, пройти навчання, написати невеликий бізнес план, мати змогу розмістити й забезпечити кіз доглядом. 

Після проходження курсу навчання кращі команди отримують до 10 голів високопродуктивних дійних кіз, технічне обладнання, набори для догляду та санітарного догляду за козами, наставницьку підтримку. Команди створять перший Перещепинський кластер виробників козиного молока, який об’єднає та лобіюватиме інтереси учасників кластеру.

Охочих взяти участь у проєкті просимо зареєструватись за посиланням:
https://cutt.ly/8wzw2MV9

УВАГА!

Дати подання заявок: для участі в конкурсі заявки будуть прийматися до 05.10.2023р.

За результатами конкурсу підтримку отримує  мінімум 15 команд.

 

Зверніть увагу!

Під час проєкту пройдуть навчальні тренінги по наступним темам:

  • • Догляд за тваринами, практики годівлі, збереження здоров’я, розведення та правильних методів утримання.

  • • Можливості переробки молока в крафтові продукти з вищою доданою вартістю

  • • Вимоги ЄС щодо екологічності та санітарних норм отримання молока. Інформація про Європейську зелену угоду та вимоги до фермерів

  • • Створення, реєстрація та оподаткування новостворених фермерських господарств.

  • • Можливості співпраці для досягнення більшого економічного ефекту для кожного та сталого розвитку громади в цілому

Та інше.

 

Прослухати навчальні сесії можуть всі бажаючі без обмежень.

Навчання проводить власник успішної козиної ферми з багаторічним досвідом.

Ірина Мастюк, фасилітатор проєкту (куратор), тел 066 243 26 96

Олена Самарська, керівник проєкту у місті Перещепине Дніпропетровської області, [email protected], тел. 098 400 17 52

 

Проєкт «Козині ферми - запорука сталості та економічної спроможності малих господарств Перещепинської громади» став можливим завдяки підтримці Veterinarians Without Borders/Vétérinaires Sans Frontières Canada, згідно з умовами гранту, наданого НГО «Перспектива». Зміст цієї публікації є відповідальністю НГО «Перспектива» та не обов’язково відображає погляди Veterinarians Without Borders/Vétérinaires Sans Frontières Canada.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.