bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-семінар «Партнерство України та ЄС у сировинній галузі: аналіз ризиків та переваг»
08.09.2023

У сучасних умовах сировинно-мінеральна галузь стає однією з важливих складових економічного розвитку України, тому партнерство з Європейським Союзом є наступним кроком до нових можливостей. Однак, разом із можливостями, ця галузь несе великі ризики та виклики. Саме тому ГО “Нова Енергія” організовує онлайн-семінар для членів РГ3 УНП ФГС СхП для обговорення проблематики реалізації Стратегічного партнерства України та ЄС у сировинно-мінеральній галузі та врахування думок членів у аналітичному звіті “Стратегічне партнерство України та ЄС у сировинній галузі: аналіз ризиків та переваг”, який відбудеться 11 вересня 2023 з 16:00 до 17:30.

Наша мета - надати учасникам цього заходу можливість спільно знайти оптимальні шляхи розв’язання цих складних питань і сприяти сталим рішенням, що корегують стратегічну партнерську взаємодію України та ЄС у сировинній галузі.

Протягом заходу ми обговоримо наступні питання:

  • Ризики, пов’язані із можливим перетворенням України на сировинний додаток до економіки ЄС.

  • Необхідність заміщення російської сировини та зменшення залежності ЄС від китайської сировини.

  • Створення необхідної бази для зеленого переходу та його вплив на сировинну галузь.

  • Вплив цих процесів на довкілля та якість життя українців.

Кількість представників від однієї організації – не обмежена.

Для участі у семінарі, необхідно пройти онлайн реєстрацію  не пізніше ніж 10 вересня 16:00.

Після завершення реєстрації учасники отримають на вказану електронну пошту посилання для участі в семінарі на платформі Microsoft Teams.

Захід проводить ГО “Нова Енергія” в рамках проєкту «Підтримка діяльності УНП ФГС СхП у 2021-2023 рр.», який реалізує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського Союзу.  

Додаткова інформація

Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства – це мережа з понад 140 громадських організацій України, що відстоює українські інтереси в рамках Східного партнерства. Платформа є частиною Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (ФГС СхП).

Форум громадянського суспільства Східного партнерства  - унікальна багаторівнева регіональна платформа громадянського суспільства, спрямована на просування європейської інтеграції, сприяння реформам та демократичним перетворенням у шести країнах Східного партнерства - Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні. Будучи громадським елементом СхП, ФГС СхП намагається посилити громадянське суспільство у регіоні, підвищити рівень плюралізму у публічному дискурсі та політиці шляхом сприяння демократії участі та фундаментальних свобод. ФГС СхП - це позапартійна доброчесна неурядова організація.

Стратегічне партнерство у сировинно-мінеральній галузі — важливий етап для розвитку зеленої економіки, створення нових бізнес можливостей та робочих місць, бо критична сировина, зокрема з огляду на декарбонізацію, має в Україні величезний потенціал. Разом з тим, галузі видобування завжди вирізнялися надвисоким рівнем маніпуляцій та соціально економічних конфліктів. Україна впроваджує Міжнародний стандарт ІПВГ (Ініціатива щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях), проте видобування критичної сировини ще не входить до сфери її охоплення, хоча питання енергетичного переходу дуже скоро можуть стати її наскрізним пріоритетом.

Контакти

  • https://nova-energiya.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.