bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Освітня програма “Переосмислення міст в Україіні” від Урбаністичної коаліції Ro3kvit
08.08.2023

Обкладинка проєкту

До уваги представників громад Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївських областей, які працюють з викликами відбудови та мають попередній досвід планування!

 

Запрошуємо прийняти участь у новому освітньому курсі з розбудови потенціалу українських муніципалітетів «Переосмислення міст в Україні» від Stockholm Business School, Stockholm University та Ro3kvit: Urban Coalition for Ukraine за фінансової підтримки Svenska institutet.
 
???? Тривалість програми: 6 місяців (жовтень 2023 року — квітень 2024 року, з перервою на різдвяні канікули).
 
???? Навчання проходитиме онлайн, протягом курсу учасники відвідають два трьохденні офлайн-воркшопи у м. Львів та презентують напрацювання на конференції у Стокгольмі.
 
???? До участі запрошуються громади, які працюють з викликами відбудови у міських громадах з населенням від 40 до 300 тис. жителів з прифронтових регіонів та деокупованих територій — Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська області та мають попередній досвід планування та/або реалізації проєктів міського просторового планування чи розвитку, а також мають політичну волю для роботи над Комплексним планом включно з Програмою відновлення території.
 
Мета програми — підтримати представниць та представників громад та інших локальних стейкхолдерів необхідними знаннями та навичками для вирішення завдань стратегічного просторового розвитку в поточній та повоєнній відбудові.
 
Після проходження курсу учасники:
 
● отримають глибоке розуміння підходів та інструментів для стратегічного та просторового планування у воєнній та повоєнній відбудові;
● здобудуть навички аналізу існуючого стану та викликів та вибору релевантних інструментів для їх вирішення;
● вмітимуть працювати з комплексним та інтегрованим підходом до проєктів просторового планування, матимуть розуміння повного циклу роботи з такими проєктами;
● отримають уявлення про підходи до роботи з різновимірними проєктами, що інтегрують нагальні та стратегічні рішення;
● зрозуміють механізми інтегрування принципів сталого розвитку та інклюзивних підходів в проєкти просторового розвитку;
● розберуться з тонкощами законодавства в області повоєнної відбудови та як його використовувати в інтересах громади;
● отримають досвід командної роботи над власним проєктом під кураторством команди експертів та зворотній звʼязок від фахової спільноти.
 
Результатами роботи команд-учасниць стануть:
 
● Розроблений план впровадження стратегічного просторового планування міста, оснований на сценарії відновлення у громаді;
● Пропрацьована пропозиція пілотного проєкту на основі стратегічних пріоритетів та цілях;
● Презентація плану впровадження та пілотного проєкту для українських стейкхолдерів та міжнародних партнерів на міжнародній конференції у Стокгольмі.
 
???? З детальною інформацією щодо програми можна ознайомитись за лінком:
 
☑️ Подати заявку: https://forms.gle/WC7QHx2izMK2Hz2X7
 

???? Кінцевий термін подачі — до 20 серпня 2023 року включно.

З приводу усіх питань щодо самої програми, подачі заявки, необхідного складу команди, критеріїв відбору тощо, організаційна команда проводить консультаційні онлайн-сесії у Zoom щосереди о 15:00 (з 26 липня по 16 серпня 2023).

???? Для участі в онлайн-сесії просимо попередньо зареєструватись за посиланням:

 

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIucO-qpjkpGNBiM4G_Tvs5w7c_7ScRXLhK?fbclid=IwAR0M7zDzFKEoSrDHlAbIq5NyTAglr4aWtGT9bO76fiGG_ogGVsGIfMqe4Fw#/registration

–––-

Проєкт «Переосмислення міст в Україні» реалізується Урбаністичною коаліцією Ro3kvit за підтримки програми “Інноваційна програма державного сектора”, яку втілює Шведський інститут у партнерстві з Стокгольмською бізнес-школою та Стокгольмським університетом.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.