bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

UWE Hub 3.0.: онлайн-програма з підприємництва для жінок, які зацікавлені у розвитку власної справи
15.06.2023

UWE Hub 3.0. - це програма, яка допомагає молодим жінкам 18-35 років створювати та розвивати власний бізнес в Україні. Програма розвиває навички фінансової грамотності, пітчингу та допомагає стати ефективними лідерками бізнесів у часи невизначеності. Серед менторів/ок та спікерів/ок програми — керівники/ці бізнесів зі списку Forbes 30 under 30, представники таких компаній, як Google for Startups, 1991 Accelerator, CET University та ще багато інших.  Програма проходитиме онлайн у липні-серпні 2023 року - дві теми на тиждень та QA сесія.

За перші сезони навчальної програми UWE Hub уже понад 250 українок спробували свої сили у підприємництві, і всі вони рекомендують програму іншим. У фіналі 25 жінок-підприємиць представили свої проекти, з яких 9 отримали гранти на суму 4000 доларів для отримання консультацій та експертної підтримки своїх бізнесів, що призвело до збільшення обсягу їхніх продажів.

Під час програми учасниці перетворили власну ідею у покроковий бізнес-план, готовий до запуску. Як результат проходження навчальної програми близько 30% учасниць юридично зареєстрували бізнес, перейшли від ідеї до реалізації власної справи та навіть запустили пілот бізнес продуктів. 

Результати попередніх навчальних програм UWE Hub свідчать також, що 80% учасниць програми покращили свою бізнес-модель та фінансову модель, що сприяло підвищенню ефективності бізнесу. Кількість клієнтів та дохід учасниць збільшилися на 20% після проходження програми. 

Під час програми протягом 8 тижнів учасниці будуть відвідувати практичні онлайн-лекції та воркшопи, працювати над індивідуальними бізнес-планами під керівництвом менторів з усього світу, познайомляться з успішними підприємицями та підвищать рівень власного бізнесу. Учасниць очікують лекції з маркетингу, брендингу, юридичних аспектів бізнесу, впровадження інновацій та створення позитивного впливу бізнесу на розвиток країни. 

На заключному етапі програми відбудеться «Pitch Night» за участю бізнес експертів та інвесторів, під час якої будуть обрані 3 переможниці, які отримають грант у розмірі до 4 тисяч доларів на консультаційні та експертні послуги для покращення свого бізнесу.

«Навчальна програма та спільнота жінок підприємиць UWE Hub допомагають жінкам розкрити їх безмежний потенціал для допомоги українській економіці та шляхом надання знань, менторства та нетворкінгу з іншими успішними підприємицями.  Цей інноваційний підхід не тільки зміцнює бізнес-спільноту жінок, але і створює нові можливості для сталого розвитку та позитивних змін в українському бізнесі», — зазначає Марина Саприкіна, засновниця проєкту UWE Hub, керівниця Центру «Розвиток КСВ» та експертка зі сталого розвитку та КСВ.

«Програма USAID «Мріємо та діємо», яку виконує IREX, має на меті створювати економічні можливості для молоді. UWE Hub – приклад ініціативи, яка відповідає на потреби жінок підприємиць тут і зараз, надає експертне, а разом з цим, безпечне і дружнє середовище для розвитку їхніх бізнес-ідей. Випускниці цієї програми отримують не лише більш якісні власні справи, а й впевненість та економічну незалежність», —  сказала Юлія Ткачук, заступниця директорки програми «Мріємо та діємо».

На кого орієнтована навчальна програма?

  • •  Жінки, які мають бізнес-ідею, але стикаються з перешкодами на шляху її реалізації, тому потребують нових знань та підтримки від експертів/ок та спільноти.

  • •  Жінки, які мають бізнес на стадії запуску, але потребують практичних знань і консультацій для посилення і розвитку своєї власної справи.

Критерії вибору учасниць програми: 

  • •  Громадянки України (адже це наша superpower) віком 18-35 років

  • •  Знання англійської мови на достатньому рівні, аби опановувати додаткові матеріали / слухати лекції англійською мовою 

  • •  Наявність ноутбуку / ПК з веб-камерою або смартфону з камерою, за допомогою яких ви зможете брати активну участь в онлайн-заняттях

  • •  Високий рівень мотивації, висвітлений у відео-візитівці у формі реєстрації 

  • •  Наявність функціонуючого бізнесу на початковій стадії  або бізнес-ідеї

  • •  Віра в власну справу та бажання творити зміни для себе і на рівні країни

 

Відбір учасниць відбуватиметьсяна основі якісної заявки, мотивації та онлайн інтерв’ю з учасницями для фінального відбору.

«Програма дала сильну мотивацію розвивати свій бізнес, крутий приклад комунікації та підтримки від команди UWE, натхнення перебувати серед жінок-підприємиць України. Я навчилась розраховувати фінансову та бізнес модель. Навчилась розповідати про свій продукт, навіть коли час обмежений до 5 хв. Також вдячна за свою менторку, яка допомогла зробити перші кроки до створення Love марки», —  ділиться переможниця навчальної програми UWE hub 2.0. та власниця бренду готових квестів-сюрпризів «Смугастий слон», Олександра Козакевич. 

«Сьогодні українські жінки проявляють свою силу в різних напрямках: започатковують бізнеси, створюють робочі місця, реалізують ідеї. UWE Hub 3.0 - це чудова можливість для жінки вплинути на економіку країни, подолати гендерні стереотипи та відкрити нові можливості для жіночого підприємництва», —  коментує Тетяна Бережна, заступниця Міністра економіки України.

Щоб подати заявку на участь, зареєструйтеся за посиланням до 22 червня включно – https://www.uwehub.org/program  

Приєднуйтеся та слідкуйте за нами у соціальних мережах: Instagram LinkedIN Facebook Telegram

 

UWE_hub (Ukrainian Women Entrepreneurs Hub) – це спільнота свідомих підприємиць, які зацікавлені у розвитку власної справи, і стейкхолдерів, які готові підтримувати бізнеси жінок. Програма UWE Hub започаткована у серпні 2022 році Центром “Розвиток КСВ” в рамках Програми «Мріємо та діємо». Також у чотирьох громадах України відкриваються  офлайн хаби для жінок підприємиць з дитячими кімнатами, а саме у Броварах (Київська обл.), смт Гоща  (Рівненська обл.), Івано-Франківську та Чернівцях. Долучитися до спільноти жінок-підприємиць UWE hub можливо за посиланням – https://www.uwehub.org/uwe-hub-community 

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» - експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). 

Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом(IRI) та Zinc Network.

Civic – це неприбуткова британська організація, що розвиває громади заради імпакту у Великій Британії, країнах Близького Сходу та Африки. Цього року Civic разом з Save the Children, UK, Disaster Emergency Committee, Clifford&Chance та іншими партнерами запускає платформу імпакт-інвестування та фонд з підтримки соціального та жіночого підприємництва з метою відновлення та подальшої розбудови України.

Партнер програми в рамках підписаного меморандуму про партнерство —  Міністерство економіки України. Інформаційними партнерами програми є Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес та Державний Фонд стартапів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.