bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір на тренінгову програму для спеціалістів/ок, які надають правову допомогу
13.06.2023

ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» для спеціалістів та спеціалісток, які надають правову допомогу потерпілим від війни рф проти України.
 
Для ефективної роботи в умовах війни обов’язковою умовою стала допомога собі. Вектор прав людини / Human Rights Vector NGO вже провела перші заходи в межах Програми для спеціалістів(-ок), які надають психологічну та психосоціальну допомогу і ми в черговий раз пересвідчились наскільки це, дійсно, важливо. Детальніше про перший тренінг можна прочитати за посиланням: https://hrvector.org/podiyi/23-06-07-02-03.06.23
 
Команда психологів(-гинь), психотерапевтів(-ок), лікарів(-ок), юристів(-ок) розробили тренінгову та підтримуючу програму для спеціалістів(-ок) правничих професій, яка побудована довкола ключових питань:
 

  • •  Що треба знати задля продовження життя і збереження його оптимального стану в екстремальних умовах?
  • •  Як спеціалістам(-кам) допомогти собі та клієнтам(-кам) в умовах пролонгованого стресу?

 
Спеціалісти використовували український та світовий досвід, зокрема інтегративну модель подолання та стійкості в поєднанні психодинамічних підходів та CI FARCBT,  «BASIC Ph» (Integrative Model of Coping and Resilience «BASIC Ph»).  Модель розроблена професором Мулі Лахадом (Prof. Mooli Lahad) і доктором Офрою Аялон (Dr. Ofra Ayalon) та сьогодні використовується у арміях Ізраїлю, Англії, США та рятувальних службах багатьох країн та роботі з групами.
 
З чого складається Програма?
4 онлайнові тренінги. Тренінги включатимуть теоретичні та практичні складові.
4 групові сесії рефлексії практики та взаємодопомоги для розгляду ваших кейсів.
1 публікація про надання правової, психологічної та психосоціальної допомоги потерпілим від війни рф проти України, до якої учасники(-ці) Програми можуть подати свій практичний кейс.
2 зустрічі та конференції з представниками(-цями) інших допомагаючих професій для напрацювання кроссекторальних моделей допомоги.
 
Для кого підготовлена Програма?
До участі запрошуються спеціалісти(-ки), які надають правову допомогу потерпілими від війни рф проти України з громадського, приватного та державного секторів.
 
Як взяти участь у Програмі?
 
Для участі, будь ласка, зареєструйтесь до 25 червня за посиланнямbit.ly/3HRReQmПід час реєстрації важливо вказати електронну скриньку, до якої у вас є особистий доступ ― саме туди буде надіслано всю подальшу інформацію.
Кількість місць для участі у Програмі обмежена, тому в першу чергу надаватиметься перевага учасникам(-цям), які мають можливість застосувати отримані знання на практиці та поширити їх серед своїх колег та колежанок.
 
Тривалість Програми
Загальний період проведення заходів – по лютий 2024 року. Тренінгове навчання відбуватиметься протягом до вересня 2023 р., групові сесії рефлексії практики та взаємодопомоги відбуватимуться у у вересні-грудні та зустріч, конференція у січні – лютому 2024 року.  Кожен захід анонсуватиметься додатково. Зареєстрованих учасників(-ць) повідомлятимуть у мейл-листах.
 
Наразі повідомляємо, що перший тренінг для представників(-ць) правничих професій відбудеться 4-5 липня з 15:00 до 18:30 (у разі змін, відібраних учасників(-ць) буде повідомлено додатково).
 
Підтвердження участі у Програмі
За результатами участі у тренінгах, учасники(-ці) отримуватимуть сертифікати, що підтверджуватиме участь. Додатково загальний сертифікат отримають спеціалісти(-ки), які пройдуть всі тренінги та групові зустрічі Програми. Також учасники(-ці) матимуть можливість стати співавторами(-ками) публікації, що готуватиметься в межах проєкту, подавши опис свого кейсу із застосуванням отриманих знань.
 
Теми, які розглядатимуться під час тренінгів

  • • Норма життя в пролонгованому стресі.Ризики допомагаючих професій та додаткове навантаження при зіткненні з травмою. Кроссекторальна взаємодія спеціалістів(-ок) з надання правової, психологічної та психіатричної допомоги для виявлення потреби у отриманні різних видів допомоги.
  • • Побудова діалогу з клієнтами(-ками). Інтерв’ювання клієнта(-ки): як підготуватися та чому це важливо. Схеми інтерв’ювання, модель PEACE. Подальша взаємодія. Професійні ризики, під впливом яких можуть опинитися правники(-чині). Психологічні стани залежно від строку отримання травматичного досвіду. Вторинна травматизація правника(-чині).
  • • Підхід орієнтований на потерпілого(-у) та як з цим правнику(-ці). Права та потреби потерпілих: їх співвідношення.  Підхід, орієнтований на потерпілого(-у): поняття, принципи та практичні аспекти роботи із застосування підходу. Ретравматизація клієнта(-ки), травми свідків злочинів.
  • • Ресурси для подолання та стійкості. Поняття резильєнтнтності. Особисті ресурси подолання та підтримка клієнтів(-ок). Сім’я як ресурс в екстремальних, пролонгованих умовах.

 
Експертки та експерти програми*:
 

Ірина Ратцке-Рибак, психоаналітикиня, навчаюча тренерка з групового аналізу, сімейна тераревтка, супервізорка. Ірина Вікторівна є Головою Секції психоаналітичної психотерапії пар та сім’ї, супервізоркою та тренінг-аналітикинею у Асоціації психологів та психотерапевтів України (АППУ), делегаткою Європейської федерації психоаналітиків(-кинь) та психотерапевтів(-ок) (ЕFРР), повною членкинею Групаналітичної міжнародної спільноти (GASI).

Лілія Олійник, адвокатка, медіаторка, юристка лінії психологічної та правової допомоги від ГО «Вектор прав людини». Пані Лілія учасниця ініціатив ЮрФем щодо підтримки щодо допомоги постраждалим від сексуального насильства та всіх видів гендерної дискримінації. Має досвід роботи з конфліктами у місцях надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Є авторкою наукових публікацій та посібників щодо дотримання прав дитини, практики Європейського суду з прав людини (Україна).
 
Доктор Джошуа Креймейєр (Dr. Joshua Kreimeyer), доктор філософії, сертифікований професійний консультант (LPC), сертифікований шлюбний і сімейний терапевт (LMFT), супервізор, затверджений Американською асоціацією шлюбної та сімейної терапії (AAMFT). Ветеран, працює з військовими та їх сім’ями (США).
 
Руслана Руденко, психоаналітично орієнтована психологиня у роботі з дітьми, підлітками, дорослими та сім’ями, додакова спеціалізація в роботі з травмою та юнгианська Sand Play терапія. Супервізорка, навчаюча аналітикиня Одеського Психоаналітичного Товариства. Викладачка Одеського Психоаналітичного Інституту післядипломної освіти (Україна).
 
Наталя Підкалюк, лікарка-психіатр, тренерка з Травмафокусу (інститут нейропсихотерапії, Австрія), голова ГО «IPSI». Пані Наталя учасниця навчальних проєктів з групового психоаналізу (АППУ), клінічного гіпнозу (АППУ), реконсолідації травматичних спогадів (randrproject), програми кризового лідерства (Center for Humanitarian leadership).

* Перелік експертів(-ок) може доповнюватись.
 
Запрошуємо поширити інформацію серед колег та колежанок у соціальних мережах bit.ly/3NrcJuJ 

Детальніше у нас на сайті https://hrvector.org/podiyi/23-06-09-pravn

З додаткових питань звертайтесь, будь ласка, на електронну пошту: [email protected]зазначивши у темі листа назву Програми -  «Допомога допомагаючим».
 
 
Для довідки. Проєкт «Допомога допомагаючим» реалізовується ГО «Вектор прав людини» за  фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість».  Програми «Стійкість» — це 30-місячний проєкт, який фінансується Європейським Союзом і виконується ERIM у партнерстві з Black Sea Trust, Фондом Східної Європи, Фондом Домів Прав Людини та Будинком Прав Людини в Тбілісі. Проєкт спрямований на посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та учасників(-ць) громадянського суспільства, які постраждали від війни в Україні, включаючи незалежні ЗМІ та правозахисників(-ць).

Контакти

  • https://hrvector.org/contact

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.