bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-тренінг «Чеклист прозорості управління гуманітарною допомогою для ОВА, ОМС»
26.05.2023

Незабаром стартує новий модуль тренінгів для волонтерів та громадських організацій. У форматі відеоконференцій ви дізнаєтеся, як можете запобігати нецільовому використанню гуманітарної допомоги.
 
Запрошуємо пройти тренінг:
 
“Чеклист прозорості управління гуманітарною допомогою для ОВА, ОМС. Як громадськість може сприяти ефективному урядування гуманітарною допомогою на рівні обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування”.
 
 
Тема належного управління гуманітарною допомогою обширна і складна, однак завдяки досвідченому тренеру Денису Осмоловському (адвокат, директор інформаційного агентства “Єдина служба правової допомоги”) учасники тренінгу зможуть розібратися у тому:
 
- які товари на сьогодні можуть бути визнані гуманітарною допомогою; чим регулюється її ввезення та які основні групи корупційних ризиків актуальні для процедур отримання та розподілу гуманітарки;
- як діяти, якщо є підстави вважати, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, що отримують гуманітарну допомогу, неправомірно нею розпоряджаються;
- що має робити місцева влада, аби управління гуманітарною допомогою здійснювалося прозоро: моніторинг дій влади за чеклистом прозорості управління.
 
На тренінгу також розглянемо конкретні позитивні кейси та негативні практики управління гуманітаркою. Обговоримо, як запропонувати владі змінювати підходи до урядування у цій сфері, а саме – пройдемо практику із чеклистом (як надсилати запити, проводити аналіз, висвітлення тощо).
 
Пропонуємо ознайомитись із “Чеклистом прозорості управління гуманітарною допомогою для обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування” за посиланням: http://surl.li/hdzyd
 
Додатково розглянемо алгоритм дій, якщо ви маєте підстави вважати, що товар, який продається в магазині або на ринку, є гуманітарною допомогою.
 
Дата: 06 червня 2023 року
Час: 12.00 - 15.00
Платформа: Zoom
Аби долучитися до заходу, заповніть анкету: https://forms.gle/pdFoVoS7xs87RxyK9
 
Щодо питань участі у тренінгах, будь ласка, пишіть на електронну адресу організаторів [email protected] або на сторінку у фейсбуці.
 
Тренінги для волонтерських груп та громадських організацій, які займаються волонтерською діяльністю, організовані ГО “Разом проти корупції” у межах Програми “Спільнодія”, яка виконується Фонд Східна Європа у партнерстві з Ukrainian Center for Independent Political Research і ГО “Разом проти корупції” за фінансової підтримки Європейського Союзу.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.