bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open call на літні майстерні з публічної історії «Recall, Reflect, Retell»
22.05.2023

Повномасштабну російсько-українську війну називають найбільш задокументованою. За її перебігом можна стежити з будь-якого куточку світу. А тому про неї пишуть навіть ті, хто погано уявляє не тільки український контекст, а й де точно розташована Україна. 

Часто у центрі таких дискусій – не тільки сучасність, але й минуле України. Ми пропонуємо поглянути на цю велику історію як на сукупність індивідуальних історій різних людей, не завжди задокументованих та осмислених. Як переживали катастрофічні події ХХ століття наші сім’ї, наші однолітки? Як це впливає на нас нині?

І що про цю війну, свій теперішній чи історичний досвід, хотіли б сказати саме ви? 

Які теми залишаються поза офіційним висвітленням? До яких явищ, подій чи місцевостей вам хочеться привернути більше уваги? Які питання вас турбують? 

Якою історією ви хочете поділитися?  

Про все це ми будемо розмірковувати під час літніх майстерень “Recall, Reflect, Retell” — спільного проєкту Асоціації меморіалів Гестапокеллер та Августашахт (Оснабрюк, Німеччина) та громадської організації Після Тиші (Львів, Україна). Обидві організації працюють із памʼяттю про травматичну історію ХХ століття та документують досвіди українців в умовах масового насильства.

Проєкт реалізується за підтримки благодійної організації “Terre des hommes. Germany”. 

Протягом тижня під час воркшопів, дискусій, екскурсій та кінопереглядів ми будемо говорити про осмислення та опрацювання травматичного минулого та сьогодення.

Під час таборів за підтримки менторів учасники зможуть почати роботу над власним проєктом. Восени проєкти будуть презентовані на спільній віртуальній виставці. 

Робоча мова – українська. 

Запрошуємо до участі україн-ок/-ців від 18 до 25 років, які цікавляться публічною історією та займаються сторітелінгом у будь-якому форматі (документальні тексти, фото, відео, комікси, пісні, тіктоки тощо). 

Майстерня для тих, хто проживає в Україні, відбудеться з 15 по 21 липня 2023 року у Карпатах. Дедлайн подання заявки — 10 червня 2023 року, результати відбору — 20 червня 2023 року. Заповнити заявку. 

Майстерня для тих, хто проживає за кордоном, відбудеться з 9 по 15 серпня 2023 року у Гасбергені, Німеччина. Дедлайн подання заявки — 20 червня 2023 року, результати відбору — 30 червня 2023 року. Заповнити заявку. 

Організатори покривають транспортні витрати учасників та забезпечують проживанням і харчуванням.

З питаннями звертайтеся до координаторки проєкту — Ліза Сівєц, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.