bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Посилення ролі територіальних громад у процедурі оцінки впливу на довкілля у післявоєнний період
06.04.2023

За результатом аналізу практики реалізації процедури оцінки впливу на довкілля з моменту впровадження процедури у 2017 році, Міндовкілля в 2023 році ініціювало проект комплексних змін до профільного закону «Про оцінку впливу на довкілля», який серед іншого суттєво переглядає роль територіальних громад і їх органів у цій процедурі.

Метою цих тренінгів є підвищення обізнаності представників територіальних громад у процедурі ОВД, аби у післявоєнний час вони володіли необхідними знаннями і навиками для ефективної участі у процедурі погодження реалізації видів діяльності, що можуть мати значний вплив на довкілля.

Під час тренінгів учасники разом з тренерами з’ясують такі питання:

  • - суть процедури оцінки впливу на довкілля та місце територіальних громад у її здійсненні;

  • - обов’язки органів місцевого самоврядування у сфері інформування громадськості про плановану діяльність та її можливості брати участь у процедурі та інші обов’язки згідно закону;

  • - шляхи підсилення ефективності участі територіальних громад у процесі прийняття рішень, що можуть мати значний вплив на довкілля.

Окрім прослуховування матеріалів від тренерів учасники також матимуть можливість застосувати і закріпити отримані теоретичні знання під час виконання практичних вправ.

Тренінги будуть корисними для активних представників територіальних громад та представників органів місцевого самоврядування, хто цікавиться екологічною тематикою чи працює у сфері збереження довкілля у своїй громаді.

Учасники із територіальних громад Чернігівської, Сумської, Полтавської та Харківської областей запрошуються до участі у тренінгу 10 квітня 2023 року.

Учасники із територіальних громад Одеської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей запрошуються до участі у тренінгу 12 квітня 2023 року.

Заходи відбудуться у готелі «Таурус», за адресою: площа Князя Святослава, 5, м. Львів. Початок о 10 годині.

Для участі у тренінгу необхідно зареєструватись за посиланням: https://forms.gle/NMLFcxw2GZZ3o7gz9

Учасники будуть забезпечені харчуванням та квитками. Прохання самостійно не купувати квитки! З Вами зв’яжеться логістична компанія. З поміж усіх заявників на участь буде проведено відбір, про результат Вам повідомлять на електронну адресу, яку Ви вкажете в анкеті.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.