bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито реєстрацію на другий набір Школи театру пригноблених
01.03.2023

Україна та українки/-ці як ніколи потребують просторів безпеки та довіри, прийняття досвіду кожної та кожного, відчуття співтворчості та перегляду власних опор у важкий час повномасштабної війни в країні. Методика театру пригноблених через програвання, святкування помилок, тілесність може створити такий простір.

Громадська організація “Театр змін”  у партнерстві зі спільнотою джокерів/ок театру пригноблених запускає другий набір до школи театру пригноблених. Подавайте заявку за посиланням до 31 березня включно. 

Театр пригноблених — система вправ, ігор та технік, що заснована бразильським режисером Аугусто Боалем у 60-х роках 20-го століття для створення можливостей діалогу, критичної рефлексії та активного пошуку рішень у громаді. Більше про методику читайте за посиланням

 

Цілі школи:

1) виростити практик_инь театру пригноблених в громадах, які стикаються з проблемами дискримінації та пригноблення в Україні; 

2) сприяти соціальній згуртованості громади, розвитку творчого потенціалу учасників/-ць через просування практики методики театру пригноблених в Україні

3) створити майданчик для обміну досвідом між джокерками та людьми, які хочуть опанувати методику.

Саме тому ми шукаємо представників/ниць таких громад, які мають бажання нести конкретні зміни та тих, хто розділяє ключові цінності театру пригноблених: діалог, ненасильство та права людини. Більше про школу та відгуки про перший набір школи читайте тут.

Школа  яка містить 4 модулі:

  • - Три онлайн-читання та обговорення текстів Аугусто Боаля, Пауло Фрейре та сучасних практик_инь методики з вивчення філософії театру пригноблених (2 години, раз на тиждень, платформа Zoom) з 10-го квітня 

  • - Перша 3-денна школа офлайн - 18-22 травня (перший та останній день заїзду та виїзду)

  • - 5 сесій менторства від однієї з джокерок, яка вела школу. Обов’язкове проведення майстерні театру пригноблених у парі з менторкою — червень — жовтень 2023-й р.

  • - Друга 3-денна офлайн школа, зміст якої формуватимемо на основі запитів та практики учениць_ів - грудень 2023-й р. де вручимо сертифікати про участь у Школі.

Що дає Школа людині та громаді?

Школа дала мені можливість почути себе та інших, подивитись на проблему під різними кутами, іншими очима, іншими поглядами. Це можливість продемонструвати, підсвітити суспільству ті питання про які ми не говоримо в голос. Це можливість зануритися у світ метафор та образів, почуттів та емоцій, роздумів та сенсів. Усвідомити власні стратегії, знайти нові, спробувати їх на практиці. Це можливість програти життя, щоб відбулися зміни в реальності. Це цілий світ, в який варто заглянути кожній/му”, —  ділиться Наталя Запішна, студентка першого набору Школи.

Кількість місць обмежена — лише відібрані учасники/ці отримають лист підтвердження з подробицями школи не пізніше 5 квітня.

Усі хто пройде відбір, отримають доступ до методичних матеріалів та запрошення на три онлайн-читання, які є обов’язковою умовою участі в подальших модулях

Проживання і харчування та навчальні матеріали забезпечують організатори. 

Кожен учасник та учасниця самостійно сплачують витрати на проїзд до місця проведення школи та організаційний внесок у розмірі 500 гривень. У разі виникнення фінансових труднощів щодо покриття проїзду та оплати внеску, будь ласка, зверніться до організаторів для узгодження вашої конкретної ситуації.

З усіх питань щодо Школи звертайтеся до Влади Крижної - +380999317906

***

Співзасновницями та джокерками школи є Яна Салахова, Владислава Крижна, Алла Мельничук, Аня На, Лариса Головко та Наталія Тітійова

Школа проводиться в рамках проєкту «Зміцнення потенціалу громадянського суспільства задля ненасильницької трансформації конфліктів у місцевих громадах» підтриманого KurveWustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action.

 

Контакти

  • Влада Крижна - +380999317906

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.