bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Серія воркшопів «Прозорість та транспарентність як основа довіри до громадських організацій»
16.01.2023

Професійна асоціація корпоративного правління (ПАКУ) запрошує до участі представників громадських неприбуткових організацій, особливо волонтерських та благодійних, які займаються залученням донорської допомоги, у серії воркшопів, присвячених питанням побудови довірливих відносин з донорами. Основний акцент робитиметься на становленні та утвердженні довіри до громадського волонтерського та благодійного сектору України завдяки впровадженню сталої прозорості та підзвітності.

Захід проводиться за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ). 

Завдяки впровадженню елементів антикорупційного комплаєнсу, належного корпоративного управління та сталих і прозорих фінансових систем громадські організації стають інституційно стабільними та стало розвиваються. Налагодження конструктивної співпраці з органами державної влади, зокрема Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) та іншими установами, сприяють розвитку довіри як до громадських організацій, так і до представників державної влади.

Воркшопи включатимуть розгляд таких тем:

·        Корпоративне управління в неприбуткових організаціях: що саме мається на увазі; навіщо це потрібно і як забезпечити? (визначення та елементи корпоративного управління; кому і навіщо потрібно корпоративне управління, що таке “найкращі стандарти корпоративного управління”; органи управління неприбуткової організації, їх побудова, взаємодія, організація роботи).

·        Фінанси, прозорість та звітність громадських організацій як запорука довіри до них (законодавчі та податкові вимоги, яких повинна дотримуватись громадська організації при співпраці з донорами та благодійниками; процедури, які рекомендовано виконувати перед укладенням договору з донором та благодійником; співпраця з краунфандинговими платформами та бізнесом (нерезиденти та нерезиденти); гуманітарна допомога: нюанси законодавства та правила звітування; фінансова та управлінська звітність, в чому різниця і правила звітування; оприлюднення фінансової звітності, яку форму вибрати і навіщо; система внутрішнього контролю, як підтвердження сталості та ефективного управління; аудит, як запорука прозорості: види та правила проходження).

·        Антикорупційний комплаенс як головний виклик у діяльності сучасних неприбуткових організацій України.

·        Практикум “Як перевірити неприбуткову організацію на доброчесність: корисний досвід та поради”.

Спікерами будуть:

Олександр Окунєв, голова правління ПАКУ, Лариса Шкурка, керуюча партнерка Compass Group, Сергій Деркач, керівник департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК, Павло Верхняцький, засновник та генеральний директор COSA, Юлія Врублевська, проектний координатор UNIC.

Участь у заходах безкоштовна за умови попередньої реєстрації та відбору учасників.

Реєстрація відкрита до 22 січня 2023. Результати відбору будуть повідомлені відібраним учасникам 24 січня 2023 до 15:00.

Детальніше про програму, спікерів та реєстрацію на нашому сайті - https://zahody.cgpa.com.ua/transparency_go/ 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.