bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Медіаграмотність в освіті 2.0: інтегрування та розширення
13.01.2023

Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» продовжує роботу з українськими школами. Зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед освітян та учнівства, боротьба з дезінформацією та пропагандою, формування попиту на якісну інформацію – нагальні потреби та виклики, що стали особливо актуальними у зв’язку із повномасштабним вторгненням Російської Федерації на територію України.

З нагоди запуску другої фази проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті. Посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій» IREX у співпраці з Академією української преси проводить конференцію: «Медіаграмотність в освіті 2.0: інтегрування та розширення».

Захід відбудеться 26 січня 2023 року у змішаному форматі – спікери та гості візьмуть участь у заході офлайн, а для учасників проєкту буде організовано онлайн трансляцію. Початок заходу о 14:00.

Під час конференції ви зможете дізнатися про цілі та очікувані результати проєкту, методологію інтеграції медіаграмотності до освітнього процесу та про запланований набір нових шкіл та освітян до участі у проєкті.

Серед запрошених гостей – представники/-ці Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти та відділів освіти, освітяни з усієї України, а також наші партнери з інших організацій та проєктів у сфері медіаграмотності та освіти.

Для участі у заході просимо заповнити реєстраційну форму до 23 січня 2023 р. за покликанням:  https://forms.office.com/r/Df8nfJbTMb  

Організатори заходу – Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та Академія української преси в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність».

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

Здобутки проєкту упродовж першої фази (2018-2022 рр.)

Реалізація першої фази проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» розпочалася у 2018 році. Упродовж 2018-2022 рр. було впроваджено медіа- та інформаційну грамотність у чинні навчальні програми з п’яти шкільних предметів для учнів/-ениць 8-10 класів, а саме – з української мови та літератури, мистецтва, історії України та всесвітньої історії. За час реалізації першої фази до проєкту було залучено понад 1,500 шкіл, а безпосередніми учасниками/-цями проєкту стали понад 3,600 вчителів/-ок, які охопили понад 84,000 учнів/-ениць.

Упродовж другої фази (2023–2025 рр.) проєкт буде спрямований на: 

  • зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед вчителів/-ок та учнів/-ениць;
  • формування навичок щодо взаємодії з інформацією у контексті психічного здоров’я;
  • формування попиту на якісну інформацію у системі загальної середньої освіти в Україні;
  • розширення мережі «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» шляхом долучення до проєкту нових шкіл та освітян.

Контакти

  • Академія української преси

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.